Savaş, ölüm, göç... Savaşın 6'ncı günü

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının altıncı gününde savaşın bilançosu ağırlaşmaya devam ediyor.

Savaş, ölüm, göç... Savaşın 6'ncı günü

Vladimir Putin'in emriyle önce Donbass, ardından Kiev'e yönelen Rus ordusu ile Ukrayna arasındaki çatışmalar devam ediyor. Savaşın getirdiği göç ve sivil ölümleri ise her geçen gün artarak devam ediyor.

Rusya'ya yönelik yaptırımlar artırılırken, Putin'in talimatıyla başlayan operasyonda başkent Kiev, ülkenin ikinci büyük şehri Harkov ve Mariuopol'de çatışmalar her geçen dakika şiddetlenerek devam ediyor.

Kiev'de marketlerde çalışanların olmadığı, ekmek kuyruklarında insanların saatlerce 1 adet ekmek almak için beklediği görüntüler paylaşıldı.

Ayrıca marketlerden ürünleri alan Ukrayna halkı, kasiyer olmamasından kaynaklı ücretlerini dolapların içerisine bırakarak alışverişini tamamladı.

Savaş, ölüm, göç... Savaşın 6'ncı günü - Resim : 1

Göç 1 milyona dayandı

Savaşın 6'ncı gününde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) aktardığına göre, Rusya saldırılarının ardından 660 binden fazla kişi Ukrayna’daki evlerini terk ederek komşu ülkelere sığındı.

13'ü çocuk yüzlerce insan öldü

Ukrayna’da çoğu mahsur 470 binden fazla diğer ülke vatandaşlarının bulunduğunu belirten Birleşmiş Milletler (BM), Rusya’nın saldırıları sonucu 13’ü çocuk en az 136 sivilin yaşamını yitirdiğini, 26’sı çocuk 400 sivilin de yaralandığını aktardı.

Savaş, ölüm, göç... Savaşın 6'ncı günü - Resim : 2

Tüm dünya ayakta

İki ülke arasında yaşanan gerginliklerin ardından askeri çözümlere başvuran ve başkent Kiev'e kadar ilerleyen Rusya'ya karşı tüm dünya halkları ayakta. Türkiye, Polonya, Almanya, İngiltere, Fransa ve daha birçok ülkeden insanlar meydanları doldurarak Putin'in işgal kararını protesto etmeye devam ediyor. "Ukrayna'da savaş dursun" öncelikli talep olurken, bir araya gelen milyonlarca kişi Ukrayna yönetiminin bağımsızlık talebini de dile getirdi.