Saadet Partisi ve Gelecek Partisi anlaştı! Meclis’te yeni grup kuruluyor: Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu ortak açıklama yaptı

Bir süredir Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi anlaşmaya vardı. Gelecek Partisi Genel Merkez binasında bir araya gelen iki lider açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi anlaştı! Meclis’te yeni grup kuruluyor: Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu ortak açıklama yaptı

Gelecek Partisi ile Saadet Partisi'nin TBMM'de ortak grup kurma çalışmalarında sona gelindi. İki parti TBMM'de grup kurma konusunda uzun süredir görüşmeler yürütüyordu. Görüşmeler sonunda uzlaşma sağlandı. Buna göre, Meclis'te Saadet Partisi çatısı altında Meclis grubu kurulacak.

Gelecek Partisi Genel Merkez binasında bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, grup kurma kararını düzenledikleri ortak basın toplantısı kamuoyuna açıkladı.

İLK GRUP TOPLANTISINI BİRLİKTE YAPACAKLAR

Davutoğlu ile Karamollaoğlu, ilk grup toplantısını önümüzdeki hafta beraber yapacak.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şu ifadelere yer verdi:

''Seçim sonrası parti içerisinde kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Siyasi partiler montaj videolar dahil her türlü ahlaksızlığa başvurarak, yolsuzlukları haksızlıkları ibra etmiş gibi yola devam etme çabası içinde.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi anlaştı! Meclis’te yeni grup kuruluyor: Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu ortak açıklama yaptı - Resim : 1

“TBMM’NİN GÜCÜ ARTIRMAK İÇİN İKİ PARTİ OLARAK BİR ÇATI ALTINDA OLMA KARARI ALDIK”

Seçmenlerin güçlü alternatiflere ihtiyaç duyduğu mesajını aldık.14 Mayıs sonrası karanlık tabloyu ortadan kaldırmak ve TBMM'nin gücünü artırmak için iki parti olarak bir çatı altında olma kararı aldık.

İki farklı parti olarak bir araya gelebilmeyi, bu dağınıklığı ve karamsarlığı ortadan kaldırmak için bu adımı atmayı önümüzdeki yerel seçimleri de kapsamak üzere önemli bir karar için adım attık.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Seçimlerde beklediğimiz neticeyi elde edemedik ama önemli bir yol kat ettiğimiz kanaatindeyiz. Bir araya gelmeyi ülkemiz milletimiz için ihtiyaç olduğunu gördük.

Mecliste en ciddi ve verimli çalışmalar yapacak olan grup olacağımıza inanıyorum. Sesimiz daha gür çıkacak mecliste. Diğer partilerin alacağı kararlarda da etkili olacağımıza inanıyorum. İlk grup toplantımızı Meclis tatile girmeden önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz.