Saadet Partisi'nin kongre tarihi açıklandı! İlk aday belli oldu: Karamollaoğlu aday olmayacak

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, partisinin 30 Haziran'da kongreye gideceğini belirtti ve Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun yeniden aday olmayacağını açıkladı. Adaylık için ilk açıklama, Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi ve YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer'den geldi. Esmerer, "Milli Görüş Çağrısı/Teklifi" metninde "göreve hazırım" mesajı verdi.

Saadet Partisi'nin kongre tarihi açıklandı! İlk aday belli oldu: Karamollaoğlu aday olmayacak

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TBMM'de Saadet Partisi'nin grup toplantısında konuştu. Kaya, Saadet Partisi'nin 30 Haziran'da kongreye gideceğini söyledi.

KARAMOLLAOĞLU ADAY OLMAYACAK
"1969 yılından önce Erbakan Hocamız ile tanıştığı günden bu yana Milli Görüş davasına dört elle sarılan, bu dava yolunda bir milim şaşmadan bugünlere kadar gelen ve genel başkanlığı üstlendiği günden bu yana da Saadet Partimizin, Türkiye siyasetinde yeniden aktör olarak ortaya çıkmasını sağlayan değerli Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu'na huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanan Kaya, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun yeniden aday olmayacağını açıkladı.

"ASLA ŞÜPHEMİZ YOKTUR"
Kay, "Bundan sonra seçilecek genel başkanımız, Genel İdare Kurulumuz, il ve ilçe başkanlarımızın da önünde en fazla çalışan ve Saadet Partisi'nin bir an önce iktidara gelmesi için çalışacağından asla ama asla şüphemiz yoktur." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi'nin kongre tarihi açıklandı! İlk aday belli oldu: Karamollaoğlu aday olmayacak - Resim : 1

İLK ADAY BELLİ OLDU
Süreç devam ederken adaylık için ilk açıklama, Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi ve YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer'den geldi. Selman Esmerer, 'Milli Görüş Çağrısı/Teklifi' diyerek paylaştığı metinde 'göreve hazırım' mesajı verdi. Esmerer, "Uzun zamandır bir sistem sorunu yaşanıyor. Teşkilat mensuplarımızın vereceği görevlerden imtina etmeyeceğimi arz ederim." ifadelerini kullandı.

ADAY OLMASI BEKLENEN İSİMLER
Selman Esmerer'in adaylık açıklamasının ardından karşısında iki rakibin adı ön plana çıkıyor. Kongrede Parti Sözcüsü Birol Aydın ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan'ın da aday olması bekleniyor.

Partinin son kongresi 30 Ekim 2022'de yapılmıştı. Temel Karamollaoğlu'nun tek aday olduğu kongrede, toplam bin 200 delegesinden bin 50'si oy kullanmıştı.