Sabaha çok kötü bir haberle başladık, korkulan galiba oluyor... 114 tanesi acilen itlaf edildi

Minnesota'nın Le Sueur İlçesinde yer alan bir çiftlikte kuş gribi tespit edildi. Ardından alanda çalışmalar başlatılarak saha karantinaya alındı ve tesisin içindeki 114 kuş bulaşın önlenmesi için itlaf edildi. Yetkililer diğer hayvan sahiplerine uyarılarda bulundu.

Sabaha çok kötü bir haberle başladık, korkulan galiba oluyor... 114 tanesi acilen itlaf edildi

 ABD'nin Minnesota eyaleti Le Sueur İlçesinde yer alan bir çiftlikte kuş gribine rastlandı. Hayvan Sağlığı Kurulu pazartesi günü yaptığı açıklamada, kuş gribinin dört ay sonra geri döndüğünü ifade etti. Kuş gribinin tespit edildiği alan karantinaya alınarak 114 kuş itlaf edildi.

Sabaha çok kötü bir haberle başladık, korkulan galiba oluyor... 114 tanesi acilen itlaf edildi - Resim : 1

“HERKESİ GÜVENLİKLERİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Minnesota'da tespit edilen en son vaka güneybatıda yer alan Redwood İlçesindeki bir arka bahçedeydi. Kurulun kıdemli kümes hayvanı veterineri Dr. Shauna Voss yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz birkaç ay içinde virüsten kurtulduğumuz için şanslıydık" dedi. "Virüsün geri dönmesini bekliyorduk ve ortak kaynaklarımızı mücadeleye geri çağırıyoruz. Kuş sahibi olan herkesi, özellikle önümüzdeki birkaç ay boyunca biyogüvenliklerini yükseltmeye çağırmaya davet ediyoruz." İfadelerini kullandı.