Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yolcu uçağı pistten çıktı. Ekiplerin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, iniş yapan bir uçağın pistten çıkması nedeniyle 11.20'ye kadar uçuşlara kapatıldı. Tüm uçuşlar İstanbul Havalimanına yönlendirildi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter'dan yaptığı duyuruda saat 15:00'e kadar THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş ve kalkışlı seferleri iptal ettiklerini açıkladı.

Uçuş yapamayanlar için ek seferler düzenlendi

Türk Hava Yolları (THY), bir uçağın pistten çıkması nedeniyle uçuşların durdurulduğu Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada ''Sabiha Gökçen Havalimanı'na seyahat edemeyen yolcular için İstanbul Havalimanı'na ek seferler planlandı'' denildi.

Bilal Ekşi'nin yaptığı duyuru şu şekilde...

''Sabiha Gökçen Havalimanında pistin kapanmasına yol açan olay sebebi ile saat 15'e kadar Sabiha Gökçen inişli ve kalkışlı seferlerimiz iptal edilmek zorunda kalınmıştır. Çağrı merkezimizden alternatif sefer planlamalarımız ile ilgili bilgi alabilirsiniz.''

 

 

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kötü hava şartları nedeniyle pistten çıkan uçak ile ilgili açıklama yaptı.
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Birleşik Arap Emirlikleri Şarja - İstanbul seferini yapan özel bir hava yolu şirketine ait yolcu uçağı, bugün 09.43’te Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra kötü hava şartları nedeniyle pist dışına çıkmıştır. Uçakta bulunan 164 yolcu güvenli bir şekilde tahliye edilmiş olup, herhangi bir can kaybı ve yaralanma söz konusu değildir. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlar geçici bir süre durdurulmuştur”