Ne şampuan ne krem! İşte saç dökülmesini engelleyecek uygulama

Özellikle mevsim geçişlerinde saçlar dökülme artıyor. Sadece erkeklerde değil, kadınlarda da kellik görülebilir. Saç dökülmesine karşı neler yapılmalı? Sadece şampuan ve krem kullanmak yetmez. İşte uzman isimden altın değerinde öneriler...

Ne şampuan ne krem! İşte saç dökülmesini engelleyecek uygulama

Saç dökülmesini engellemek için pek çok kişi şampuan ve krem altrenatifine yönlenirken Saç Ekim Uzmanı Fatma Dursun farklı önerilerde bulundu.  Dursun “Saç dökülmesi kadınlarda da erkeklere göre aynı derecede yaygın. Genetik gibi faktörlerin dışında kadınların kullandığı saç modelleri ve saç ürünleri nedeniyle saç dökülmesi ortaya çıkabiliyor. Saç dökülmesini durdurmak için saç stilini değiştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SAÇ MODELİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği tarafından yapılan anketin sonuçlarına göre saç ekimi yaptıran danışanların yalnızca yüzde 12,7’sinin kadın olduğu belirtiliyor. Saç dökülmesinin kadınlarda da erkeklere göre aynı derecede yaygın olduğunu belirten Saç Ekim Uzmanı Fatma Dursun, “Genetik gibi faktörlerin dışında kadınların kullandığı saç modelleri ve saç ürünleri nedeniyle saç dökülmesi ortaya çıkabiliyor. Saç dökülmesini durdurmak için saç stilini değiştirmek gerekiyor” dedi.

MENOPOZ DÖNEMİNE DİKKAT
 
Kadın tipi saç dökülmesinin tek tip ve başın üstünde belirgin incelme özelliğine sahip olduğunu söyleyen Dursun, “Saç dökülmesi öncelikle genetik, belirli hormonlar, yaş ve menopozdan kaynaklanıyor. Tedavi seçenekleri arasında topikal veya oral ilaçlar ve saç ekim uygulamaları yer alıyor” şeklinde konuştu.
 
Dursun konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Diğer bir tip ise saç çizgisinin kenarları boyunca saç dökülmesidir. Örgüler ve sıkı at kuyruğu veya saçları sıkı çeken saç modellerinden kaynaklanır. Yaşam tarzınız ne olursa olsun, saç stiliniz size acı veriyorsa, bu saçlarınız için oldukça zararlı. Öncelikle saç dökülmesi türü ne olursa olsun, fark ettiğiniz anda tedavi için bir uzmana başvurun."