Saçlarınızın yavaş uzamasından mı şikayetçisiniz? Öyleyse bu 5 ipucu tam size göre!

Yavaş uzayan saçlar, kadınların en büyük kabuslarından biri. Oysa bunun için gerekli olanları yapmak sandığınız kadar zor değil. Hızlı ve sağlıklı uzayan saçlar için kolayca uygulayabileceğiniz 5 öneriyi sizin için seçtik…

Saçlarınızın yavaş uzamasından mı şikayetçisiniz? Öyleyse bu 5 ipucu tam size göre!

“Yeni bir saç, yeni bir ben” diye düşündünüz, saçlarınızı hiç düşünmeden kestirdiniz! Bu kadınlar için çok tanıdık bir senaryo. Eminiz kısa saçlar da size çok yakıştı ama eğer hızla uzamasını ve bu hatadan dönmeyi ümit ediyorsanız, işleri sizin için kolaylaştıracak 5 öneriyle geldik!

Isıdan uzak durun

Isı ile şekillendirme saçı kırabilir ve zarar verebilir. Saçlarınız için sık sık saç maşası veya düzleştirici ya da sıcak tarak kullanıyorsanız, saçlarınız istediğiniz kadar hızlı uzamayabilir. Isı kullanmanız gerekiyorsa:

Önce bir ısı koruyucu sprey sıkın

En düşük ayardaki ısıyı ayarlayın

Hızlı hareket edin, böylece ısı saçınıza mümkün olduğunca az temas eder.

Her gün kullanmayın maşa, düzleştirici vb. ürünleri kullanmayın

Saçınızı ıslakken taramayın

Islak saç süper esnektir. Saçlarınızı ıslakken tararsanız, saç tellerini kırabilir veya her bir saçı koruyan  hücreler olan kütiküllere zarar verebilirsiniz. Ayrıca çok ıslak saçlarda ısı aletlerinin kullanılması saç telinde kabarcıklar oluşturarak onu ekstra kırılgan hale getirebilir. Saçınız düzse kurumaya bırakın, ardından geniş dişli bir tarakla nazikçe tarayın. Dokulu veya kıvırcık saçlar için, nemliyken geniş dişli bir tarakla hafifçe tarayın.

Renklere dikkat edin

Ağartıcı ve kalıcılar gibi diğer kimyasal saç tedavileri saçınızı zayıflatır, bu nedenle istediğiniz uzunluğa ulaşmadan önce kırılması daha olasıdır. Doğal renginizden çok uzak olmayan bir ton seçerseniz - örneğin üç ton - daha az zararlı peroksite ihtiyacınız olacaktır. Mağazadan satın aldığınız boyayı kafanızın tamamına uygulamadan önce daima test edin.

Saçlarınızın yavaş uzamasından mı şikayetçisiniz? Öyleyse bu 5 ipucu tam size göre! - Resim : 1

Stresi seviyenizi azaltın

Ciddi stres, saçın uzamasını durdurabilir. Kendi bağışıklık sisteminizin saç köklerinize saldırdığı alopesi areata adı verilen durum için sizi daha yüksek risk altına sokabilir. Ayrıca saçınızı yolmak için güçlü bir dürtü olan “trikotillomaniye” de yol açabilir. Hayatınızdaki stresi azalttığınızda veya onu yönetmenin yollarını bulduğunuzda saçlarınız tekrar uzayabilir.

Hızlı kilo vermeyin

Kilo vermek istediğinizde, saçınızın onlarla birlikte gitmediğinden emin olun. Stres nasıl saç dökülmesini tetikleyebilirse, ani kilo kaybını da tetikleyebilir. Örneğin, yeterince protein almazsanız, vücudunuz alabildiğini kullanır bu durumda saç uzaması düşük önceliğe sahiptir. Beslenmeniz