Sadece başvurmanız gerekiyor. Çocuklu aileler bu devlet desteğinden faydalansın. Ödeme her ay PTT'ye yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli aileleri ekonomik olarak desteklemek için sosyal destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Son destek ödemesi ihtiyaç sahibi ve çocuklu aileleri kapsıyor. Tek yapılması gereken e-devletten başvuru yapmak.

Sadece başvurmanız gerekiyor. Çocuklu aileler bu devlet desteğinden faydalansın. Ödeme her ay PTT'ye yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahiplerine farklı sosyal yardım paketleriyde ödemeler yapıldığını belirterek, yeni çocukları olan dar gelirli ailelerin hesaplarına 3 bin 38 TL yatırılacağını paylaştı.

Sosyal yardım programı kapsamında SED hizmetiyle aylık 2.337 TL ödeme yapılıyordu ancak yeni zamlar ile beraber bu destek ödemesinin 3 bin 38 lirayan kadar çıktığı fiade edildi. Ailelerin ekonomik durumunu iyieştirmek, çocukların eğitim ve sağlık masraflarına katkı için yapılan ödemeleri alabilmek için başvuru yapmaları gerektiği ifade edildi.

GEREKLİ ŞARTLAR AÇIKLANDI

  • Hane içerisindeki gelir tutarının asgari ücretin üçte birinden az olması,
  • Ailenin sosyal güvencesinin bulunmaması ya da yetersiz olması,
  • Ailenin herhangi bir mal varlığına sahip olmaması,
  • Ailenin 18 yaş altında en az bir çocuğunun bulunması
  • Ailenin çocuklarının okula devam etmesi veya meslek edinmesi
  • Ailenin sosyal hizmet uzmanının değerlendirmesine göre SED hizmetine ihtiyacının olması

 

BAŞVURU DETAYLARI

SED yardım başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabildiği belirtilerek şahsen yapılacak başvurularda kişinin ikamet ettiği yerdeki il müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüklerine Dilekçe yazması gerektiği ifade edildi. Kimlik belgesi, ikametgah belgesi gelir durumunu gösteren belge ve çocukların okul kayıt belgeleri başvuru esnasında verilmesi gerektiği de paylaşıldı.

E-Devlet üzerinden başvuru yapılacak ise e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı menüsünde bulunan SED başvurusu seçeneğine tıklanmalı. Başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve form gönderilmeli.