Sadullah Ergin açıkladı: Adaylıktan çekilecek mi? Fethullah Gülen ile görüştü mü?

CHP listelerinden aday gösterilmesi tepki çeken Sadullah Ergin, katıldığı bir canlı yayında "Çekilme diye bir düşüncemiz yok. DEVA Partisi olarak bir düşüncemiz yok. CHP'den çekilmeye dair talep gelmedi. Şu ana kadar olmadı. Böyle bir şey hiç düşünülmedi." ifadelerini kullandı. Ergin, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile geçmişte görüştüğünü belirtti.

Sadullah Ergin açıkladı: Adaylıktan çekilecek mi? Fethullah Gülen ile görüştü mü?

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kontenjanından CHP Ankara 1. Bölge'den aday gösterilmesi tepkilere neden olan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Habertürk yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. 

Ergin'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

FETHULLAH GÜLEN İLE GÖRÜŞME
Doğrudan bir görüşmem yok. Siyasetçilerin geniş görüşme yelpazesi vardır. Geçmişte bir görüşmemiş olmuş olabilir, çok eski. Yurt dışında Amerika'da iken Türk Festivali vardı. Hatay'ın esnaf dernekleri gitmişlerdi. Türkiye'nin yerellerini tanıtan ürün satışları, folklorik şeyler yaptırıyordu. Bölgenin siyasetçileri, sivil toplum örgütleri Hatay'ı tanıyorduk. O esnada temas oldu. Bulunduğu yerde Pensilvanya'da oldu. 2004-2005 olabilir. Sadece bir ziyaret oldu. Kalabalık bir heyetimiz vardı. Turistik ziyaret gibi gelinip geçildi. Benim çizgim belli. Milli Görüş'ten gelmiş bir insaanım. Görüştüğümüz insanlar değil, yaptığımız işlere bakmak lazım.

ÇANKAYA'DAN ADAYLIK
Kuddusi Okur benden önceydi, Mehmet Ali Şahin dönemidir. Çekilme diye bir düşüncemiz yok. DEVA Partisi olarak bir düşüncemiz yok. CHP'den çekilmeye dair talep gelmedi. Şu ana kadar olmadı. Böyle bir şey hiç düşünülmedi. Bizim Çankaya'dan aday olmamızla ilgili özel çalışmamız yoktu. CHP ile çalışmayı şöyle yaptık. CHP ittifak yapacağı partilerle anket sonuçlarını yanyana getiriyor, sonuç alacağı yerlerden kontenjan açıyor. Ankara'da yeterli kontenjan açılmadı. Sadece 2 tane açıldı. 2. bölgede İdris Şahin Bey var. Çankırılıdır. 2. bölgede o bölgede daha fazla tanış vardır diye 2 bölgeye yazıldı.