Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yaşanan sorunları ele alarak, gidilmeyen randevuların sağlık sistemini tıkadığını ifade etti. Koca, bu durumu, "randevu sadakatsizliği" olarak nitelendirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'de yaşanan randevu sorununu randevusuna gelmeyenlerin oluşturduğunu belirterek, bu soruna çözüm bulacaklarını açıkladı.

2023'te 23 milyon randevuya gidilmediğini belirten Koca, bu duyarsızlığın başkalarının randevu hakkını kullanamamasına neden olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız - Resim : 1

BEYKOZ'A 800 YATAKLI HASTANE MÜJDESİ 

Bakan, bu soruna çözüm bulmak adına gerekirse sert tedbirler alacaklarını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrıca, hastanelerde verimliliği artırmak amacıyla koordinasyon kurulu kurulacağını, bu kurulun hastanelerin hizmet kalitesini belirleyeceğini ve başhekimle birlikte hastaneyi yöneteceğini söyledi. Vatandaşların talepleri üzerine Beykoz'a 800 yataklı bir hastane yapılacağını da duyuran Koca, Beykoz Devlet Hastanesi'nin tadilatının sağlık amaçlı olarak devam edeceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız - Resim : 2

KOCA, KADINLARA KARANFİL DAĞITTI 

Koca, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Yoldan geçen öğrencilerle fotoğraf çektiren Koca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Randevu sadakatsizliğine çözüm bulacağız - Resim : 3

Daha sonra Beykoz Belediyesine ait Millet Sofrası'na gelerek vatandaşlarla çorba içip sohbet eden Koca, ardından Beykoz Belediyesi tarafından inşa edilen Beykoz Kahvecisi'nde kadınlara karanfil verdi.