Bakan Koca duyurdu: 24 hastanede yeni sisteme geçildi, ülke geneline yayılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hastanelerde güvenlik önlemlerinin artırılması amacıyla 4 ay önce verdiği talimat doğrultusunda Kapı Güvenlik Sistemleri kurulmaya başlandı.

Bakan Koca duyurdu: 24 hastanede yeni sisteme geçildi, ülke geneline yayılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık kurumlarımızın güvenliği için giriş kapılarından başlayarak ivedilikle yapılacak işlerimiz var. Kapı güvenlik sistemleri kurularak, 24 hastanemizde daha yeni güvenlik uygulamasına geçildi. Sistem, hızla ülke geneline yayılacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca duyurdu: 24 hastanede yeni sisteme geçildi, ülke geneline yayılacak - Resim : 1

"Doktorlar saygıyı hak ediyor"
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamanın devamında 'Doktoruma Saygı' etiketini kullanarak, "Bir doktorun, 'Bu hasta da sancıları hak ediyor' dediği duyulmuş mu? 'Ama doktorlar da şiddeti hak ediyor' cümlesi, suçun, kıymet bilmezliğin ta kendisidir. Doktorlar saygıyı hak ediyor. Biz saygımızı gösterelim" dedi. 

Bakan Koca duyurdu: 24 hastanede yeni sisteme geçildi, ülke geneline yayılacak - Resim : 2

Hastanelerde “Kapı Güvenlik Sistemleri” kurulmaya başlandı
Kapı Güvenlik Sistemleri uygulaması, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere 24 hastanede başladı. Kapı Güvenlik Sistemleri sayesinde hasta ve çalışan güvenliğini tehlikeye atabilecek yasadışı maddeler ya da cisimlerin hastaneye girişi engellenecek. Kapı Güvenlik Sistemleri uygulamasının ve güvenlik tedbirlerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.

 "4 ay önce talimat verdim"
Güvenlik önlemlerine ilişkin Bakan Koca geçtiğimiz günlerde “X-ray cihazları ile ilgili 4 ay önce talimat verdim. Tüm hastanelerde mutlaka tüm girişlere koyulması için. Ancak devlette süreçler var. İhaleye çıkılacak. Sayı çok olduğu için bir anda bulunması, alınması mümkün değil. En kısa zamanda koyulacak ama bugün söyleyelim, yarın tamamlansın olamıyor ne yazık ki!” açıklamasını yapmıştı.