Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki tabloyu açıkladı! Acile başvuru arttı: En büyük artış İstanbul’da

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarında son duruma ilişkin bilgileri paylaştı. Bakan Koca, İstanbul’daki yoğunluğa dikkat çekerek, yoğun bakım doluluk oranının yaklaşık yüzde 72 olduğu bilgisini verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki tabloyu açıkladı! Acile başvuru arttı: En büyük artış İstanbul’da

Artan solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle hastaneye yatış oranları da artıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 72

Bakan Fahrettin Koca, geçen yılın aynı dönemine göre acile başvurularda yüzde 20’e yakın artış olduğunu kaydeden Sağlık Bakanı, en sık grip yani influenza, sonra RSV ve Covid-19'un görüldüğünü belirtti.

Hastane doluluk oranları hakkında da bilgisi veren Bakan Koca, servis yatağı doluluk oranımız ortalama yüzde 65 olduğunu yoğun bakım yataklarında ise doluluk oranı yaklaşık yüzde 72 olduğunu söyledi.

EN FAZLA ARTIŞIN OLDUĞU İL İSTANBUL

"Geçen yıla göre artış var" diyen Koca İstanbul'daki yoğunluğa dikkat çekti.

Koca, "İstanbul’da yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul. İstanbul’daki bu artıştan dolayı yatak sayılarını artırarak, sağlık çalışanlarımızın da yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz atlatmaya çalışıyoruz." dedi.