Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son verileri açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranlarının normale döndüğünü açıkladı. İstanbul özelinde yüzde 83’e çıkan bu oranın yüzde 71 seviyelerine gerilediğini söyledi. Bakan koca, 35 bin sağlık personeli alımıyla ilgili sürecin de başladığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son verileri açıkladı

Artan üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle yoğun bakım doluluk oranları kritik seviyeye gelmişti. Gerekli müdahalelerin yapıldığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, durumun normale döndüğünü söyledi.

"YOĞUN BAKIMLAR NORMALE DÖNDÜ"

“Üç dört hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu durum İstanbul özelinde yüzde 83’e çıkmıştı. Bugün itibariyle Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71 İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 71. Normale döndüğümüzü söyleyebilirim.”

                                      -FAHRETTİN KOCA - SAĞLIK BAKANI

Kabine toplantısı gazetecilerin sorularını yanıtladı, Bakan Koca. Hastanelerdeki son durumu bu sözlerle paylaştı. 35 bin sağlık personel alımı ile ilgili takvimi de duyurdu.

"NİHAİ TAKVİMİ ÖSYM PAYLAŞACAK"

“Alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz”

                                       -FAHRETTİN KOCA - SAĞLIK BAKANI

Koca, şehir hastanelerine bir yenisinin daha ekleneceğini söyledi. İki üç hafta içinde hizmete alınacak hastanenin açılışını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağını belirtti.