Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca milletvekillerine korona virüs brifingi verdi. Bakan Koca, "Yakında neredeyse bütün büyük şehirlerde test yapabilir olacağız, bir iki gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca milletvekillerine korona virüs brifingi veriyordi.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Meclis'in idaresi psikolojisi ve yapıcı durumu toplumun direnme ve başarısı kat kat artması demektir. Her bir arkadaşımı kendi ortamında bir lider olarak görüyorum.

7 Ocak 2020'de etken daha önce insanlarda tespit edilmemiş korona virüs olarak tamamlandı. Hastalarda ateş solunum zorluğu ve her iki akciğerde zatüreyle uyumlu durumlar tespit edildi. Vaka bildiren ülkelerin sayısı giderek arttı. Hastalık esas olarak damlacıkla bulaşmaktadır. Kuluçka süresinin azami 14 gün, ortalama 5-6 olduğu gözlemlenmiştir. Virüsün bulaştırıcılık süresi kesin olarak bilinmemektedir. Enfesksiyonun yaygın belirtileri ateş öksürük solunum sıkıntısıdır. Dünya Sağlık Örgütünün raporuna göre ölüm hızı yüzde 3,8 olarak bildirilmiştir.

Laboratuvar sayımızı 25 ilde toplam 36'ya çıkacaktır. Bugün itibariyle 2 vakıf ün.'nin devreye girmesiyle 18 merkezde yapılmaya başlanmıştır. 

"Ahlak sınırları dışındadır"

Paniğe yol açmayı hedefleyen bazı kişiler olduğunu da gözlüyoruz. Uydurma haberler, sosyal medyadaki mesnetsiz iddialar tümüyle ahlak sınırları dışındadır. Bunlarla mücadelede lütfen bizlere yardımcı olun.

Hızlı tanı kiti devreye giriyor

Yakında neredeyse bütün büyük şehirlerde test yapabilir olacağız. Özellikle önümüzdeki bir iki gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak. Antijel üzerinden hızla sonuç veren bu tanı kiti içinde bütün illerimize vererek, pozitif çıktığında bütün ülkeye yaymak üzere bir planlama yaptığımızı, yarın da geleceğini müjdelemek istiyorum.