Sağlık Bakanlığı açıkladı... Özel hastanelerde korona testinin fiyatı belli oldu

Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerin “kişilerin talepleri üzerine yapacağı Covid-19 testi” için toplam 250 TL ücret alabileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı açıkladı... Özel hastanelerde korona testinin fiyatı belli oldu

Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerin “Kişilerin talepleri üzerine yapacağı Covid-19 testi” için toplam 250 TL ücret alabileceğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı yazıda, “Covid-19 hastalığı kapsamında ‘kişilerin talepleri üzerine yapılacak olan’ Covid-19 PCR testleri için fiyat revizyonuna ihtiyaç duyulduğu” belirtildi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gündüz imzalı yazıda, “Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi’nin” güncellendiği de açıklandı. Ayrıca yazıda, pandemi süresince özel hastanelerdeki tüm branşlar tarafından istenilmesi halinde PCR testinin yapılacağı da belirtildi.

Güncellenen fiyat tarifesinde özel hastanelerin toplam 250 TL karşılığında test yaptırabileceği belirtildi. Yurttaşlardan istenecek paranın 220 TL’sinin PCR test için olduğu ve 30 TL’sinin de izolasyon ücreti adı altında alınacağı açıklandı.