Sağlık Bakanlığı harekete geçti! Türkiye’de bir ilk olacak!

Sağlık Bakanlığı yeni uygulamasıyla Türkiye genelinde bir ilke imza atacak. Dünyada benzerine az rastlanan uygulama sayesinde sağlık alanı bir adım daha ileri taşınacak. İşte Sağlık Bakanlığını harekete geçiren uygulama…

Sağlık Bakanlığı harekete geçti! Türkiye’de bir ilk olacak!

Sağlık Bakanlığı emsaline az rastlanmış bir uygulamayla 85 yaş üstü vatandaşların Sağlıklı Yaş Alma Birimleri’ne emanet edileceğini duyurdu. 85 yaş üzeri tüm vatandaşların daha mutlu ve aktif olması hedeflenen uygulamada yaşlı bireylerin tüm sağlık aşamaları, kontrolleri ve işlemleri tek bir hekim aracılığıyla takip edilebilecek. Genel olarak hastanelerde her 250 kişiye bir birim şeklinde planlanan Sağlıklı Yaş Alma birimlerinin tıbbi sekreter, tekniker, hekim ve hemşireden oluşması düşünülüyor.

Evde kan alma gibi kolaylıklar sağlanacak

Bahsi geçen birimler 85 yaş üzeri vatandaşların sadece hastaneden değil evden de takiplerini yürütmek üzere tasarlanacak. Yaşlı bireyler, sağlık raporu gibi işlemlerini hastaneye gitmek zorunda kalmadan uzaktan yapabilecek. Böylece ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi malzemeler evlerinden çıkmadan onlara teslim edilecek.

Sağlık Bakanlığı harekete geçti! Türkiye’de bir ilk olacak! - Resim : 1

Sağlıklı Yaş Alma Birimleri gerekli durumlarda evden kan alma gibi kolaylıklar sağlayacak. Hastaneye gelmek zorunda olan yaşlı bireyler de yine bu birimler yardımıyla işlemlerini kolaylıkla yürütebilecekler. Sağlık Bakanlığı, Sağlıklı Yaş Alma Birimlerinin ilk olarak hangi il ve hastanelerde kurulacağına ilişkin detaylar yakın zamanda açıklanacak.

Yaşlılar evden sağlık hizmeti alabilecek

Sağlıklı Yaş Alma Birimleri sayesinde yaşlı hastalar evlerinden çıkmadan sağlık birimleri aracılığıyla evden sağlık hizmeti alabilecek. Hastanede gerçekleştirilen pek çok işlem hastalar evden çıkmadan da halledilebilecek. Sağlıklı Yaş Alma Birimleri, yaşlı hastaları rahat ettirmenin yanı sıra onları daha mutlu ve pozitif tutmayı amaçlıyor.