Sağlık Bakanlığı kullanıma sundu! Online korona testi

Sağlık Bakanlığı'ndan korona virüs önlemleri kapsamında bir adım daha geldi. Tüm dünyayı saran korona virüs Covid-19 mücadelesinde vatandaşların hastalık riskini online sorgulayabilecekleri Korona Bilgilendirme Websitesini yayına aldı.

Sağlık Bakanlığı kullanıma sundu! Online korona testi

Bakanlık tarafından online koronavirüs kontrolü için bir internet sitesi hizmete sunuldu. 

Kendisinde veya bir yakınında korona virüs olduğunu düşünenlerin https://koronaonlem.saglik.gov.tr/ adresine girip soruları cevaplayarak detaylı bilgi edinebileceği belirtilen sitede "Sonuçlar sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir" ifadeleri yer alıyor. 

Kullanıcılar kişisel bilgilerini girdikten sonra 'kornik hastalık', 'korona virüs belirtileri' ve 'en son ziyaret edilen şehir' gibi soruları yanıtladıktan sonra bir dizi tavsiyeye ulaşabiliyor. 

Korona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da siteyi sosyal medya hesabından duyurarak "COVID-19 hastalığı şüphesinde, ya da ateşiniz ve öksürüğünüz varlığında nasıl hareket edebileceğimiz bilgisi için 184 veya http://koronaonlem.saglik.gov.tr" ifadelerini kullandı.