Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Doktor maaşı ne kadar oldu?

Doktor maaşı zammı, sağlık çalışanları zammı konusu gündemin araştırılan konuları arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doktor, hemşire, ebe maaş zammı konusunda açıklama yaptı. Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Doktor maaşı ne kadar oldu?

Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Doktor maaşı ne kadar oldu?

Sağlık çalışanlarının maaş zammı ile ilgili yeni açıklama olup olmadığı gündemde yerini koruyor. Bugün 14 Mart Tıp Bayramı kutlanıyor. Tıp Bayramı'ndan müjdeli haber bekleniyor. Peki Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde sağlık çalışanları için açıklamalar yaptı. Doktor maaşı ne kadar oldu? İşte; doktor, hemşire, ebe maaş zammı hakkında detaylar...

Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Doktor maaşı ne kadar oldu? - Resim : 1

Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Açıklamalar sonrasında akıllarda sağlık çalışanlarına yapılacak zamanlar belirdi. Sağlık çalışanlarına yapılması öngörülen zam araştırılıyor.

Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Doktor maaşı ne kadar oldu? - Resim : 2

Peki sağlık çalışanları ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika açıklamlarından sonra gündemde.

SAĞLIK ÇALIŞANINA VE DOKTORA ZAM MI YAPILDI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mart Tıp Bayramı programında bir takım açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarına ilişkin müjdeyi 14 Mart Tıp Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Doktor maaşı ne kadar oldu? - Resim : 3

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen o açıklamasından öne çıkanlar....

"İlk müjdemiz sağlık çalışanlarına yapılan saldırılarla ilgili sıkıntıları kati olarak çözecek düzenlemeyle ilgilidir. Kasten yaralama suçu CMK kapsamında kataloğa dahil ediliyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İkinci müjde olarak sağlık çalışanlarıyla ilgili mesleki kurulu oluşturuyoruz. Mesleklerin icrası kapsamında yaptıkları muayene, teşhise ilişkin ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun iznine bağlı olacaktır. Kamu ve devlette görev yapan sağlık personeline idare tarafından verilen tazmiantın rücu ettirilip ettirilmeyeceğne de bu kurul karar verecek.

Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Doktor maaşı ne kadar oldu? - Resim : 4

"Üçüncü müjdemiz sağlık çalışanlarımızın ücret sistemleri ile ilgilidir. Maaş ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Bu uygulama Üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir. Sağlıkçılara yapılacak ek ödemelerde artış yapılacaktır."

"Dördüncü müjdemiz maaşlarda yapılan bu iyileştirmelerin emekliliğe de yansıyacak olmasıdır. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge kapsamına da alınacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum. Hekim emeklilerinin de maaşları da yeniden ele alınacaktır."

Sağlık çalışanına ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!  Doktor maaşı ne kadar oldu? - Resim : 5

"Beşinci müjdemiz de şudur. Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır. " diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Milletimize ve insanlığa hizmetleri için tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, huzurlu, güvenli ve sağlıklı günler diliyor, Tıp Bayramı'nı kutluyorum."