Tüyler ürperten olay! Sahibi koronavirüse yakalanan köpeği kürekle döverek öldürdü

Çin'in finans merkezi olan Şanghay'da şoke eden bir olay yaşandı. Sağlık çalışanının, sahibi Covid-19 olduğu için evcil bir köpeği kürekle döverek öldürdüğü görüntüler ise öfkeye neden oldu.

Tüyler ürperten olay! Sahibi koronavirüse yakalanan köpeği kürekle döverek öldürdü

Sosyal medyada yayınlanan video, koruyucu elbise giyen bir Kovid görevlisinin Şanghay'ın Pudong bölgesinde küçük bir köpeği caddede kovaladığını gösteriyor. Corgi cinsi köpek bir arabanın arkasına saklanmaya çalışıyor ancak sağlık çalışanı ileri atılıyor ve büyük bir kürekle köpeğe üç kez vuruyor.

Dövülerek öldürdüler

Evcil hayvan daha sonra sokakta hareketsiz yatarken görülüyor. Saldırının görüntüleri Weibo'da viral hale geldi. Yaşananlar, gıda ve temel ihtiyaç kıtlığına yol açan sert karantina koşullarından bıkmış olan yerel halk arasında öfkeye yol açtı. Fotoğraflar, köpeğin testi pozitif çıkan sahibini karantina için bir izolasyon merkezine götürdüğü söylenen bir otobüsün ardından koşarken gösteriyor. Köpek daha sonra sağlık görevlisi tarafından dövülerek öldürüldü, bedeni daha sonra sarı bir torbaya konuldu.

Tazminat verecekler

Köpekler ve kediler de dahil olmak üzere insanlardan evcil hayvanlara bulaşan birkaç Kovid vakası kaydedildi ancak virüsü insanlara bulaştıran herhangi bir teyit edilmiş hayvan vakası olmadı. China News Weekly'ye göre komite, köpeğin sahibiyle iletişim kuracaklarını ve tazminat teklif edeceklerini söyledi.

 

Kaynak: CNNTÜRK