Vegan beslenme çocuklar için faydalı mı, zararlı mı?

Vegan beslenme tarzı son günlerde popülerleşmeye ve üzerine tartışılmaya devam ediyor. Dünya genelinde yaygın bir uygulayanı çok olan vegan beslenmede yeni bir tartışma konusu ortaya çıktı. Vegan beslenme çocuklara uygun mu?

Vegan beslenme çocuklar için faydalı mı, zararlı mı?

Vegan beslenmenin çocuklardaki etkisi üzerine günümüze kadar pek çok araştırma yürütüldü ve yürütülmeye devam ediyor. Fakat bugüne kadar yapılan araştırmalar, vegan olmayan çocukların ergenliğe daha erken girdiğini ve daha çabuk büyüdüğünü ortaya koymuştu. Zeka gelişimiyle ilgili bir araştırmaysa vegan çocukların zeka seviyesinin daha yüksek olduğunu göstermişti.

Vegan beslenme çocuklar için faydalı mı, zararlı mı? - Resim : 1Öte yandan özellikle doğuştan vegan olan çocuklar üzerinde yapılan bir diğer araştırma, A ve D vitaminlerinin bu çocuklarda eksik olabileceğini göstermişti. Vegan beslenme ve çocuklar hakkında daha fazla araştırmanın yapılması, bu soruya kesin bir cevabın verilmesi için elzem durumda. Şu durumda vegan beslenmenin çocuklar için tamamen faydalı ya da zararlı olduğunu söylemek oldukça yanlış olur. Özellikle bebeklerdeki durum hakkında ise şu aşamada bir yorum yapılamaz.