Sahibi ayağı kırılan tayı yol kenarına bırakmıştı. Şimdi tedavisi yapılan minik taya bebek gibi bakılıyor

Bölge sakinleri, yol kenarında buldukları tayın tedavi altına alınması için Van’ın İpekyolu Belediyesi'ne ihbarda bulundular. Bacağının kırıldığı tespit edilen tay, ekipler tarafından tedavi altına alındı. Sahibi tarafından bacağı kırılınca yol kenarına bırakılan tayın, güçten düşeceği ve masraflı bir tedavisi olacağı için bırakıldığı düşünülüyor.

Sahibi ayağı kırılan tayı yol kenarına bırakmıştı. Şimdi tedavisi yapılan minik taya bebek gibi bakılıyor

Ayağı kırıldıktan sonra sahibi tarafından terk edilen tayı gören vatandaşlar, İpekyolu Belediyesi ekiplerine haber verdiler. Bölgeye giden ekipler, ayağı kırık vaziyette terk edilmiş tayı Van YYÜ Veteriner Fakültesi’ne getirdi. Tay, burada Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan ve fakülte öğrencileri tarafından ameliyata alındı.

Sahibi ayağı kırılan tayı yol kenarına bırakmıştı. Şimdi tedavisi yapılan minik taya bebek gibi bakılıyor - Resim : 1

TEDAVİ MASRAFINDAN KAÇTIĞI İÇİN BIRAKTI

Gürpınar ilçesinde bir tayın araziye terk edildiğini ifade den merkez müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, “Vatandaşın ihbarı üzerine İpekyolu Belediyesi ekipleri bölgeye giderek ayağı kırık tayı bize getirdi. Görevimiz olmadığı halede hayvanı tedavi ederek ona bir yer oluşturduk. Van YYÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri ile birlikte hayvan hastanesinde tedavisini yapıp tekrar sahiplendireceğiz yada merkezimizde hayatını devam ettirecek. Bu tay, ayağı kırıldığından dolayı hayvan sahibinin masrafından kaçtığı, yada atın ayağı kırıldığı zaman tam randımanlı çalışamayacağını bildiğinden dolayı terk ettiğini düşünüyorum. Biz tedavisini yaptık. Tayımız sağlığı şuan gayet iyi” dedi.

Sahibi ayağı kırılan tayı yol kenarına bırakmıştı. Şimdi tedavisi yapılan minik taya bebek gibi bakılıyor - Resim : 2