Sahilde hem altın ve para aradı, hem de çöpleri temizledi!

Antalya'nın Alanya ilçesinde yağmur sonrası sahile gelen Bahri Maviçiçek (52) dedektörle altın ve para aradı. İlçede dalgıçlık yapan Bahri Maviçiçek, boş zamanlarında dedektörle sahillerde altın ve para aradığını, plajlara atılan çöpleri de temizlediğini söyledi. 

Alanya'nın dünyaca ünlü Kleopatra ve Damlataş sahilinde yaklaşık 3 gün süren yağmurun ardından plajlar define avcılarına kaldı. Denize giren veya sahile gelen yerli yabancı birçok turistin düşürdüğü değerli eşya ve madeni paraları bulan define avcılarının bazıları bunlarla geçimini de sağlıyor.

'Çevre temizliğine dikkat edelim'

Yaklaşık 20 yıldır bu işi yapan ve Alanya'da dalgıç olan Bahri Maviçiçek, boş zamanlarında dedektörle sahillerde para ve altın aradığını söylerken, yerli yabancı birçok turistin bıraktığı çöpleri de temizlediğini aktardı. Maviçiçek, "Korona virüsten dolayı 2020 yılımız kötü geçti. Çevre temizliğine biraz dikkat edelim lütfen. Herkes çöpleri, kapakları yere atıyor. Arkadaşlarıma da her zaman toplamalarını söylüyorum. Ama Allah'tan ümit kesilmez, denizden herkese ekmek çıkar" dedi. 

'4 yüzük, 1 kolye, 1 küpe ve bol bol kapak buldum'

Bu yıl plajlarda yaptığı aramalarda birkaç ziynet eşyası bulduğunu ama en çok çöpler ve şişe kapakları bulduğunu anlatan Maviçiçek, "Bu sene 4 yüzük, 1 kolye ve 1 de küpe buldum ama kapak daha çok buldum. İnsanı uğraştırıyor. Ama en azından spor yapıyorum. Hem spor hem kazanç yani. Herkese tavsiye ediyorum. Boş boş gezeceklerine denizin kenarında temizlik yapsınlar. Bütün varımızı yoğumuzu denize borçluyuz. Sadece demek istediğim, çevremize daha dikkatli olalım" diye konuştu.