Sahte altıncılar yakalandı

Piyasaya sahte altın sürerek binlerce kişiyi dolandıran ekibe operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen 11 kişiden 10'u yakalandı. Örgütün, külçe altınlara yüzde 20 oranında bakır kattığı tespit edildi.

Piyasaya 'saf altın' olarak bilinen sahte külçe altın süren şebekenin üyeleri gözaltına alındı. İstanbul ile Mersin'de düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen 11 kişinin bulundukları adreslere baskın düzenlendi. Arananlardan 10'u bulundukları adreslerde gözaltına alındı.

Sahte altıncılar yakalandı - Resim : 1
Emniyet sahte altınları bu testle tespit ediyor...

Sadece bir tarafı sahte

Operasyonda en dikkat çeken detaylardan birisi de külçelerin sadece bir tarafının bakır karışımı olması. Çete, altınları kontrol etmek isteyen uzmana saf tarafını uzatarak test yapmasını istiyor. O sırada testi yapan uzman herhangi bir negatif sonuçla karşılaşmıyor. Ancak diğer tarafa yapılan testte altının saf olmadığı anında anlaşılıyor.

Milyonlarca liralık vurgun

Şüphelilerin, 42 ayrı satışta piyasaya saf altın olarak sürdüğü yarım kiloluk 125 külçe altının içerisinde yüzde 20 oranında bakır olduğu tespit edilirken, mevcut yöntemle yapılan satışlardan 5 milyon 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari 1 kişinin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.