Sahte içki nasıl anlaşılır? İşte sahte içkinin vücuda etkileri

Son dönemlerde sahte alkol kullanarak zehirlenenlerin sayısı arttı. Düşük maliyeti nedeniyle üretilen ve bir çok insan tarafından tüketilen sahte içki zehirlenmelere neden olmaktadır. Peki sahte içki nasıl anlaşılır? Zehirlenme belirtileri nelerdir? İşte sahte içkinin vücuda olan etkileri..

Sahte içki nasıl anlaşılır? İşte sahte içkinin vücuda etkileri

Sahte içki vakaları yılbaşı, sevgililer günü gibi özel günlerde büyük artış gösteriyor. Uzmanların açıklamasına göre sahte içkiler ne kokusundan ne de tadından anlaşılıyor. Sonucu bazen ölümcül bile olabilen sahte içki nasıl anlaşılır? Sahte içkinin belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

 Açık gelen şişelerden şüphelenilmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar alkol şişelerindeki barkod ve etiketler de önemli ipuçları verdiğini vurguluyor.  Ambalaj üzerindeki TAPDK bandrollü kapağın tüketim öncesinde göz önünde açılması oldukça önemlidir. Kapağı önceden açılmış alkollü içkileri satın almak ve içmek oldukça tehlikelidir.

 Metil alkol zehirlenmesi belirtileri

Sahte içkinin neden olduğu zararlar, metil alkolün çeşidi ve kullanım miktarına göre farklılık gösteriyor.

Metil alkol zehirlenmesinin ilk belirtileri bilinçsiz hareketler, baş dönmesi ve uyku hali olarak görülüyor. Sahte içki tüketenlerde göze giden beyin sinirlerinin tahribatı nedeniyle görme kaybı ortaya çıkabiliyor.

Ayrıca beyinde yol açtığı hasarlar nedeniyle yürümede zorluk, hareket kabiliyetini kaybetme ve anormal düşünce bozuklukları gibi problemler de baş gösteriyor. Metil alkol zehirlenmesi ölümlerle de sonuçlanabiliyor.