Şehir merkezinde kimyasal koku paniği! Özel okul boşaltıldı

Sakarya’da, kanalizasyon hattına bir vidanjör kimyasal atık boşalttı. Kimyasalın kokusu şehir merkezinİ sararken, Adapazarı ilçesinde bulunan özel bir okul tedbir maksatlı boşaltıldı.

Erenler ve Adapazarı’nın bazı bölgelerinde yayılan kötü koku şehirde paniğe neden oldu. Tuvaletlerden kokunun yayılmasıyla AFAD ve Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri alarma geçti. Kanalizasyon hattının geçtiği bölgede bulunan bir özel okul koku nedeniyle eğitime ara verdi. Şehirde korku ve paniğe neden kokunun sebebi belli oldu.

SASKİ şikayetçi oldu

Erenler’den yeni yerleşim bölgesine kadar olan bölümde etkili olan kokunun sebebinin atık bacasından dökülen kimyasal olduğu ortaya çıktı. Kısa sürede titiz bir çalışma yürüten ekipler, mobese kameralarını izleyerek 34 TA 2968 plakalı Emre Niş adına kayıtlı vidanjörün Arifiye ilçesi Hanlı Mahallesi D-100 yan yol üzerindeki kanalizasyon bacasından kimyasal atık döktüğünü tespit etti. SASKİ ekipleri kimyasal atık döken vidanjör sahibi hakkında Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve polis karakoluna giderek şikayetçi oldu.

SASKİ ekipleri insan sağlığını tehdit edecek bir olay yaşanmadan kanal araçları ve vidanjörlerle müdahalede bulunarak atığı seyreltti. Kaçak dökümü gerçekleştiren vidanjör sahibi Emre Niş hakkında yasal işlem başlatıldı.

Etkin ve hızlı mücadele

SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İnsan sağlığını hiçe sayan ve çevreyi kirletmekten korkmayan şahıs ve kurumların en ağır cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız. Ekiplerimizin hızlı ve başarılı müdahalesiyle insan sağlığı açısından olumsuz bir olay yaşanmadan atığın seyreltilmesini sağladık. Kanal araçlarımız ve vidanjörlerimiz bölgede oluşan kötü kokunun da bir an önce giderilmesi için çalışmalarını özverili bir şekilde sürdürüyor. Başlatılan yasal süreci en başından sonuna kadar Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde takip edeceğiz? ifadelerine yer verildi.