Sakarya'da 100 bin tanesi aynı anda aynı yere bırakıldı... 100 bin tane olarak gidip milyonlar olarak geri dönecekler

Sakarya'da "Sapanca Gölü'nün Korunması ve Sürdürülebilir Ekosistem için Hayalet Ağların Temizlenmesi ve ''Balıklandırma Projesi" çerçevesinde Sapanca Gölü'ne 100 bin sazan balığı bırakıldı. Balıklar, göle girmelerinin ardından üreyerek milyonlarca şekilde gölün her tarafına yayılacak.

Sakarya'da 100 bin tanesi aynı anda aynı yere bırakıldı... 100 bin tane olarak gidip milyonlar olarak geri dönecekler

Sapanca Gölü'nün Korunması ve Sürdürülebilir Ekosistemi için Hayalet Ağların Temizlenmesi ve ''Balıklandırma Projesi" çerçevesinde Sapanca Gölü’ne 100 bin sazan salındı. Aynı anda aynı yere bırakılan sazan balıklarının ekosisteme katkısının büyük olacağı düşünülüyor. Artan su kirlilikleri ve telef olan balıklar nedeniyle ''Balıklandırma projesi'' adı altında çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmanın başarısı ilerleyen günlerde gözlemlenecek. 

HAYALET AĞLARI TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın destek verdiği "Sapanca Gölü'nün Korunması ve Sürdürülebilir Ekosistem için Hayalet Ağların Temizlenmesi ve Balıklandırma Projesi" çerçevesinde Sapanca Gölü’ne balık salındı. Sapanca Gölü’nde hayalet ağları temizleme çalışmaları devam ederken, projede göle 100 bin sazan da salındı.

Sakarya'da 100 bin tanesi aynı anda aynı yere bırakıldı... 100 bin tane olarak gidip milyonlar olarak geri dönecekler - Resim : 1