Sri Lanka bombacısı milyoner iş adamı çıktı

Sri Lanka'da yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan canlı bombalardan birinin görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde şahsın, bombayı patlatmadan önce insanlarla kahvaltı yapan insanların yanına geldiği görülüyor. En çarpıcı detay ise bunu yapan kişi milyoner bir işadamı...

Sri Lanka'da Paskalya Bayramı'nda meydana gelen canlı bomba eylemlerinde aralarında 2 Türk'ün de bulunduğu 360 kişi hayatını kaybetti. 500'den fazla insan ise yaralandı. Dünyanın kanını donduran saldırıları IŞİD üstlendi. Saldırıların ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilirken şimdiye kadar 60 civarında kişi gözaltına alındı.

Saldırılar güvenlik kamerasında

Olayı tüm detayları ile inceleyen Sri Lanka güvenlik güçleri, bombacıları güvenlik kameralarından tespit etti. Ortaya çıkan son görüntüde Cinnamon Grand Taprobane restoranına giren bir saldırgan önce öldüreceği insanlarla birlikte kahvaltı yapıyor, ardından da çantasında taşıdığı bombayı tetikliyor. Ardından yüzden fazla insan can pazarının yaşandığı otelde hayatını kaybediyor.

Adının İnsaf İbrahim olduğu açıklanan saldırgan, önce kardeşiyle buluşuyor. Saldırıda kendisine yardım eden kardeşi İlham İbrahim çantayı vücuduna yerleştiriyor ve tetiği hazır hale getiriyor. İnsaf, sakince otelin kahvaltı bölümüne geliyor. Bir süre ayakta bekliyor ve insanlara bakıyor. Kendini hazır hissetiği anda da bombayı tetikliyor.

İnshaf İbrahim bir ödül töreninde
İnshaf İbrahim bir ödül töreninde

Zengin bir işadamı

Olayı daha ilginç kılan bir diğer ayrıntı İnshaf İbrahim'in işadamı kimliği. Daha önce bir çok ödül alan İbrahim, 38 yaşında ve 1'i kız 4 çocuğu var. İnshaf, 1,5 milyon strelin değerinde altı odalı bir konakta yaşıyor. Ev, Kolombo'daki en seçkin caddelerden birinde yer alıyor.