Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınıyor yerine 2021 finali veriliyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA ile yürüttüğü yoğun temasların ardından bu yıl ev sahipliği yapacağımız seyircisiz Şampiyonlar Ligi finalinin alınıp seyircili 2021 finalinin İstanbul’a verilmesi konusunda tarafların anlaşma sağladığı iddia edildi.

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alınıyor yerine 2021 finali veriliyor

UEFA'nın bu kararı 6 gün sonra açıklaması bekleniyor.

Hürriyet'in iddiasına göre Türkiye Futbol Federasyonu’nun UEFA ile yürüttüğü yoğun temasların ardından bu yıl ev sahipliği yapacağımız seyircisiz Şampiyonlar Ligi finalinin alınıp seyircili 2021 finalinin İstanbul’a verilmesi konusunda taraflar anlaşma sağladı.

UEFA Yönetim Kurulu, 17 Haziran Çarşamba günü yapacağı toplantı sonrasında normalde St. Petersburg’da yapılması planlanan 2021 Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’a verildiğini duyurması bekleniyor.

Seyircisiz olarak gerçekleştirilecek bu yılki finalin yeni adresi de belli olacak. Birçok iddia ortaya atılırken yeni şehrin Lizbon olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. 

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapooğlu "(Şampiyonlar Ligi finali) Türkiye'de en güzel şekilde yapılacağından şüphem yok. Ayın 17'sinde güzel haber alacağımıza inanıyoruz" yorumunda bulundu.