Şampiyonlar Ligi Finali, Türkiye’den alınacak mı? TFF’den açıklama geldi!

İngiliz Independent gazetesinin haberinde UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin İstanbul’dan alınabileceği ifade edilmişti. Söz konusu haberin ardından TFF yetkilisinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “UEFA, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olması nedeniyle bir jest olarak 2023 finalini İstanbul'a vermişti. Bu nedenle finalin İstanbul'dan alınması gibi bir durum söz konusu değil. UEFA'dan tarafımıza ulaşmış resmi bir yazı da yok” dedi.

Şampiyonlar Ligi Finali, Türkiye’den alınacak mı? TFF’den açıklama geldi!

İngiliz Indepedent gazetesi, 10 Haziran’da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali hakkında skandal bir haber yaptı. Söz konusu haberde Türkiye’de seçim dolayısıyla huzursuz bir ortam olması nedeniyle finalin İstanbul'dan alınabileceğinden bahsedildi.Şampiyonlar Ligi Finali, Türkiye’den alınacak mı? TFF’den açıklama geldi! - Resim : 1

 

SKANDAL İFADELER

 “Seçim nedeniyle İstanbul'da ve Türkiye'de huzursuz bir ortam var. Kim kazanırsa kazansın, siyasi uzmanlara göre bu huzursuz ortam devam edebilir. Eğer bu durum gerçek olursa, UEFA maçın oynanacağı yeri değiştirebilir. Son 3 sezonda final yerlerini değiştiren UEFA, bunu yapmaya artık çok daha hazır durumda” ifadelerinin kullanıldığı haberin ardından TFF’den ilk açıklama geldi.

Şampiyonlar Ligi Finali, Türkiye’den alınacak mı? TFF’den açıklama geldi! - Resim : 2

TFF'DEN AÇIKLAMA

Bir TFF yetkilisi Takvim’e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin İstanbul'dan alınması söz konusu değil. 2020 ve 2021 yıllarında finalin İstanbul'dan alınmasının ardından UEFA, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı olması nedeniyle bir jest olarak 2023 finalini İstanbul'a vermişti. Bu nedenle finalin İstanbul'dan alınması gibi bir durum söz konusu değil. UEFA'dan tarafımıza ulaşmış resmi bir yazı da yok. Zaten daha önceki iki finalin İstanbul'dan alınması konusunda onayımız alınmıştı. Finale bu kadar kısa bir süre kala böyle bir talebin bir kez daha geleceğini düşünmüyorum."

Şampiyonlar Ligi Finali, Türkiye’den alınacak mı? TFF’den açıklama geldi! - Resim : 3

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NE ZAMAN OYNANACAK?

Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonunda dev final, 10 Haziran Cumartesi günü oynanacak. Final, eğer bir değişiklik olmazsa İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek.