Salah tarihe geçti, Real Madrid şov yaptı!

Şampiyonlar Ligi'nde oynanan 8 karşılaşma ile A, B, C ve D gruplarında üçüncü hafta maçları tamamlandı. Liverpool, Atletico Madrid'i; PSG de Leipzig'i 3-2 mağlup etti.

Salah tarihe geçti, Real Madrid şov yaptı!

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nin A, B, C ve D gruplarında üçüncü hafta maçları sona erdi.

Günün öne çıkan B Grubu maçında Liverpool, deplasmanda Atletico Madrid'i 3-2 yenerek 3'te 3 yaptı. Liverpool'un gollerini 8 ve 78'inci dakikada penaltıdan Muhammed Salah, 13. dakikada Naby Keita attı. Ev sahibi ekibin gollerini ise 20 ve 34'üncü dakikalarda Antoine Griezmann kaydetti. Griezmann, 52'nci dakikada doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

 

Öte yandan Salah, Liverpool tarihinde üst üste 9 maçta gol atan ilk futbolcu oldu.

A Grubu'nda ise Paris Saint-Germain (PSG), Leipzig'i 9'uncu dakikada Kylian Mbappe, 67 ve penaltıdan 74'üncü dakikada Lionel Messi'nin golleriyle 3-2 mağlup etti. Leipzig'in golleri, 28'inci dakikada Andre Silva ve 57'nci dakikada Nordi Mukiele'den geldi. Bu sonuçla PSG, 7 puanla zirvede yer aldı.

 

Şampiyonlar Ligi'nin en deneyimli ekiplerinden Mor Menekşeler lakaplı Real Madrid ise,  D Grubu'nda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'i 5-0'lık net bir skorla geçmeyi başardı. 

Sergiy Kryvtsov'un 37. dakikada kendi kalesine attığı golle Real Madrid ilk yarıyı 1-0 üstün bitirdi.

İkinci yarıda golleri arka arkaya bulan Real Madrid 51. ve 56. dakikalarda Vinicius Jr, 64. dakikada ise Rodrygo'nun golleriyle farkı açtı. 90. dakikada maçın sonucunu Karim Benzema'nın golü belirledi ve Real Madrid deplasmanda 5-0 kazandı.

 UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Beşiktaş-Sporting Lizbon (Portekiz): 1-4

 Club Brugge (Belçika)-Manchester City (İngiltere)

PSG (Fransa)-Leipzig (Almanya): 3-2

Atletico Madrid (İspanya)-Liverpool (İngiltere): 2-3

Porto (Portekiz)-Milan (İtalya): 1-0

Ajax (Hollanda)-Borussia Dortmund (Almanya): 4-0

 Shakhtar Donetsk (Ukrayna)-Real Madrid (İspanya): 0-5

Inter (İtalya)-Sheriff (Moldova): 3-1