Şampiyonlar Ligi’nde unutulmaz gece! Real Madrid, Leipzig deplasmanında kazanda ama Ancelotti, Arda tercihiyle topa tutuldu! Manchester City bir ilki başardı

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda son şampiyon Manchester City, deplasmanda konuk olduğu Kopenhag’ı 3-1 yenerek tur için avantajlı bir skor elde etti. City, bu sezon oynadığı 7 maçta da en az 3 gol bulan ilk takım oldu. Arda Güler’in süre almadığı maçta Real Madrid, RB Leipzig’i Brahim Diaz’ın attığı golle 1-0 yenerek Almanya’dan mutlu döndü. Maçın ardından Arda Güler’e forma şansı vermeyen teknik direktör Carlo Ancelotti, taraftarlar tarafından eleştirildi.

Şampiyonlar Ligi’nde unutulmaz gece! Real Madrid, Leipzig deplasmanında kazanda ama Ancelotti, Arda tercihiyle topa tutuldu! Manchester City bir ilki başardı

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde heyecan Son 16 Turu’ndaki iki maçla başladı. Bu kapsamda Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid, deplasmanda Alman ekibi RB Leipzig ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Şampiyonlar Ligi’nde unutulmaz gece! Real Madrid, Leipzig deplasmanında kazanda ama Ancelotti, Arda tercihiyle topa tutuldu! Manchester City bir ilki başardı - Resim : 1

REAL TEK GOLLE KAZANDI

Real Madrid, Brahim Diaz'ın müsabakanın 48. dakikasında attığı harika golle mücadeleden 1-0 üstün ayrıldı ve çeyrek finale çıkma yolunda rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

Brahim Diaz, gol sonrası sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Jude Bellingham'ın gol sevincini yaptı. Bellingham ise gol sonrası sosyal medyadan 'Aman Allah’ım Brahim!' şeklinde paylaşım yaptı.

Şampiyonlar Ligi’nde unutulmaz gece! Real Madrid, Leipzig deplasmanında kazanda ama Ancelotti, Arda tercihiyle topa tutuldu! Manchester City bir ilki başardı - Resim : 2

ANCELOTTI, ARDA’YI OYUNA ALMADI

Milli futbolcu Arda Güler ise yedek kulübesinde başladığı maçta süre almadı. Leipzig deplasmanında yalnızca iki değişiklik yapan Ancelotti'ye taraftalar tepki gösterdi.

İspanyol taraftarlar kötü bir performans sergileyen Rodrygo'nun yerine Joselu'yu alması sebebiyle Ancelotti’ye eleştirdi. Arda Güler'in oyunda olması gerektiği şeklinde yorumlar yapıldı.

La Liga devinde diğer değişiklik ise sakatlanan Brahim Diaz'ın yerine Vazquez'in oyuna girmesiyle yapıldı. İki değişiklik de 84. dakikada geldi.

Şampiyonlar Ligi’nde unutulmaz gece! Real Madrid, Leipzig deplasmanında kazanda ama Ancelotti, Arda tercihiyle topa tutuldu! Manchester City bir ilki başardı - Resim : 3

LUNIN KURTARIŞLARIYLA TARİHE GEÇTİ

Leipzig karşısında iyi bir performans sergileyerek kalesini gole kapatan Real Madrid kalecisi Andriy Lunin, tarihe geçen bir performansa imza attı.

Almanya deplasmanında 9 kurtarış yapan Ukraynalı kaleci, Real Madrid'de bir Şampiyonlar Ligi maçında en çok kurtarış yapma rekorunu egale etti.

Sakatlığı sebebiyle uzun süredir formasından uzak kalan Thibaut Courtois, Liverpool ile oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde 9 kurtarış yapmış ve rekoru kırmıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde unutulmaz gece! Real Madrid, Leipzig deplasmanında kazanda ama Ancelotti, Arda tercihiyle topa tutuldu! Manchester City bir ilki başardı - Resim : 4

SON ŞAMPİYON MANCHESTER CITY'YE YAN BAKILMIYOR

Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Manchester City, deplasmanda Kopenhag ile karşılaştı. City, deplasmanda Kopenhag'ı 3-1 geçti ve tur için büyük avantaj yakaladı. Galatasaray'ın grubundan ikinci sırada çıkan Kopenhag karşısında City, 10. dakikada De Bruyne'nin golüyle öne geçse de 34. dakikada Mattsson'un golüne engel olamadı ve maça 1-1’lik eşitlik geldi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Bernardo Silva ile yeniden öne geçen İngiliz devi, Mücadelenin uzatma dakikalarında Foden ile bir gol daha buldu ve turu büyük ölçüde cebine koydu.

Şampiyonlar Ligi’nde unutulmaz gece! Real Madrid, Leipzig deplasmanında kazanda ama Ancelotti, Arda tercihiyle topa tutuldu! Manchester City bir ilki başardı - Resim : 5

DE BRUYNE 10 GOL BARAJINI GEÇTİ

Sakatlığı sonrası takıma harika dönen Kevin De Bruyne, Kopenhag maçında attığı golle 2019/20 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde 10 gol barajını geçen 4. oyuncu oldu. Bu süre zarfında Benzema'nın 17, Haaland'ın 13, Lewandowski'nin ise 11 golü bulunuyor.

Guardiola'nın takımı, Belçikalı yıldızın sakatlıktan dönüşü sonrası oynadığı 7 maçı da kazandı. City bu 7 maçta 20 gol atarken De Bruyne de 2 gol ve 7 asistlik katkı sağladı.

Şampiyonlar Ligi’nde unutulmaz gece! Real Madrid, Leipzig deplasmanında kazanda ama Ancelotti, Arda tercihiyle topa tutuldu! Manchester City bir ilki başardı - Resim : 6

CITY OYNADIĞI 7 MAÇTA EN AZ 3 GOL ATTI

Devler Ligi'nde bu sezon oynadığı 7 maçta da en az 3 gol bulan Manchester City, böyle bir seri yakalayan ilk takım oldu.