Yerli ve milli uçaksavar, ilk kez sergilenecek

Samsun Yurt Savunma (SYS) 9 yıllık Ar-Ge çalışmasının eseri olan Türkiye’nin yerli üretim uçaksavarını ilk kez IDEF’21’de sergilemeye hazırlanıyor. Şirket bu ay seri üretime de başlayacak. İşte detaylar...

Yerli ve milli uçaksavar, ilk kez sergilenecek

Samsun Yurt Savunma (SYS) 2012 yılından bu yana sürdürdüğü Ar- Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği Türkiye’nin yerli ve milli uçaksavarını ilk kez fuarda sergileyecek. Savunma sanayiye kazandırdığı tüm markaları, iştirakleri UNIDEF ve UNIROBOTICS ile savunmadaki gücünü yansıtacak olan şirket, Türkiye’nin “yerli ve milli uçaksavarı” olarak bilinen CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfeğiyle fuarın gündemi olacak.

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, "Yatırım ve test çalışmaları tamamlanan uçaksavarın üretimine bu ay bitmeden İçerisinde bulunduğumuz ağustos ayında seri üretime başlayacağız. İlk etapta, yılda 1.500 adet CANiK M2 QCB’yi seri olarak üretmeyi, daha sonra ise bu kapasiteyi her yıl bin adet artırmayı planlıyoruz” dedi.

İhracat yolculuğu başlıyor

Dünyada yerli uçaksavarın üretimini yapan sadece 4 şirketin olduğunu, 5’incisinin ise bir Türk
firması olmasından büyük bir onur duyduklarını kaydeden Aral, yerli uçaksavarın dünyada
büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. Aral, yerli uçaksavarın yakında
başlayacak ihracat yolculuğuna ilişkin şu bilgileri verdi:

Özellikle Afrika ve Güney Doğu Asya ülkelerinde, bu silahın çok büyük bir pazarı bulunuyor. Uluslararası üreticilerin, bu silahın farklı ülkelere satışı için ihracat lisansı almaları, en az 90 gün sürüyor. Biz sipariş aldıktan 45 gün sonra teslimat yapabileceğiz. Dünyadaki pek çok ülke, M2 12.7 mm ağır makineli tüfeklerin kabul testleri için, ABD tarafından tanımlanan T.O.P. standardını uyguluyor. CANiK markasıyla ürettiğimiz M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfekler, T.O.P. standardını kolaylıkla karşıladığı için, ihracat potansiyeli çok yüksek olacak. Dünyanın birçok ülkesinden aldığımız 1000’in üzerinde ön siparişi diğer ülkelerden daha hızlı bir şekilde ihraç edeceğiz.

En yeni ürünlerini tanıtacak

SYS, 400 metrekare alana kurulan standında, iştirakleri UNIDEF ve UNIROBOTICS’in ürünlernin yanında CANiK markalı tabancalarını, yeni kurduğu mağaza zinciri CANiK Store’u, eğitim faaliyetlerini yürüttüğü CANiK Academy ve yeni geliştirdiği CANiK Smart ve CANiK APP uygulamalarını IDEF’21 ziyaretçilerine tanıtacak.

IDEF’21’de, daha öncekilerde olduğu gibi yüzde 80 oranında yeni ürünlerini sergileyeceklerini belirten Aral, “CANiK Smart ve CANiK APP, bu fuarda tanıtılacak, eğitimlerin niteliğini artıracak yeni, teknolojik ve inovatif ürünlerimizin başında geliyor” dedi.

YouTube yayını ile ulaşılabilecek

SYS, IDEF’21 Fuarı’nda önemli makamlarla da görüşmeler gerçekleştirecek. Firma, pandemi
nedeniyle IDEF’21’i ziyaret edemeyen global müşterileri ile fuar boyunca bağlantısını
kesmeyecek. Fuar standından gün boyu YouTube’dan canlı yayın yapmak için hazırlıklarını
tamamladıklarını söyleyen Utku Aral, sözlerini şöyle sürdürdü:

Öncelikle iki yılda bir düzenlenen bu etkinlikte şirketimizin ve markalarımızın kaydettikleri
ilerlemeyi ortaya koymayı amaçlıyoruz. Bitirilmiş projeleri, milli uçaksavar projesi gibi
stratejik öneme haiz projeleri görücüye çıkarmak, inovatif girişimlerimizi son kullanıcı ile
tanıştırmak ve onların yorumlarını almak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Pandemi
koşullarında fuarı ziyaret edemeyenlerin standımızda azami zaman geçirmesini sağlamak için gün boyu YouTube yayınımız sürecek. Bu yayınla, potansiyel müşterilerimizin
yeniliklerimizden maksimum bilgi sahibi olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı ne zaman?

17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında 15’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21),  İstanbul Büyükçekmece’deki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor.