Samsun'da gökte bir anda belirdiler. Sürü halinde akına geçtiler. Kafasını yukarı kaldıran her yerde onları gördü

Samsun'da yolda yürüyen vatandaşlar kafasını yukarı kaldırdığında her yerde onları gördü. Sürü halinde akına geçen canlılar, kısa süre içerisinde tüm gökyüzünü kaplamayı başardı.

Samsun'da gökte bir anda belirdiler. Sürü halinde akına geçtiler. Kafasını yukarı kaldıran her yerde onları gördü

Samsun'da yaşayan vatandaşlar ilginç bir doğa olayına şahit oldular. Bazı vatandaşlar cep telefonu kamerası ile bu anları kaydetti. Güneşin batma saatlerinde şehrin üzerine gelen binlerce sığırcık gökyüzünü bulut gibi kaplarken, yaptıkları akrobatik hareketlerle ilgi topladılar.

Samsun'da gökte bir anda belirdiler. Sürü halinde akına geçtiler. Kafasını yukarı kaldıran her yerde onları gördü - Resim : 1

GÖKYÜZÜNÜ ŞENLENDİRDİLER 

Çok hızlı uçmalarına ve yaptıkları ani dönüşlere rağmen birbirlerine çarpmadan senkronize olmuş gibi uçan sığırcıklar, gökyüzünü şenlendirdi. Havanın kararmasına yakın saatlerde yıldırım hızı ile gökyüzünde ilginç görüntüler oluşturan sığırcıklar, tünemeden önce şehre adeta bir gösteri sundu.

Samsun'da gökte bir anda belirdiler. Sürü halinde akına geçtiler. Kafasını yukarı kaldıran her yerde onları gördü - Resim : 2

ASKERİ DÜZENDE BİR KUŞ

Sığırcıkların çoğu toplumcudur. Bazılarında bu güdü çok fazladır. Ilık kesimlerde yaşayanlar göçebedir. Genellikle sürüler halinde göç eder ve kışlarlar. Bazen bu sürüler pek büyük olur. Çoğunlukla geceleri tünemek için pek kalabalık sürüler halinde toplanırlar. Tünemeden önce dönüşler yaparlar. Hemen hemen askeri bir düzenli döner, daireler çizerler. Gece için tünemeden ya da günlük av için dağılmadan önce cıvıldaşan kalabalık sürüler halinde havada ileri geri uçarlar.