Samsun'da olta balıkçılar, misinanın ucuna gelen 50 santimetrelik canlıyı görünce ne yapacağını şaşırdı. Tek bir çözüm vardı onu yaptılar

Samsun'da balık tutmak için denize açılan balıkçılar, avlanmak için denize attıkları misinanın ucuna takılan yavru köpekbalığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Yaklaşık 50 cm uzunlukta olan minik köpekbalığı balıkçıların onu tekrar suya bırakması ile doğal ortamına döndü.

Samsun'da olta balıkçılar, misinanın ucuna gelen 50 santimetrelik canlıyı görünce ne yapacağını şaşırdı. Tek bir çözüm vardı onu yaptılar

Samsun!da balığa çıkan balıkçılar avlanmak için denize attıkları misinanın ucuna takılan minik köpekbalığını görünce ne yapacaklarını bilemediler. Yavru olduğu görülen 50 cm boyutundaki minik köpekbalığı balıkçılar tarafından Karadeniz'in serin sularına bırakıldı.

BALIKÇILARIN KANCASINA SIK SIK ENTERESAN CANLILAR TAKILIYOR

Su samuru, yunus gibi canlıların gözlemlendiği Samsun’da son olarak balıkçıların oltasına camgöz köpekbalığı takıldı. Çipura, kırlangıç, kötek, lüfer, istavrit, kefal, barbun, mezgit, çinakop, zargana ve mırmır gibi balıkları avlayan Samsunlu balıkçıların kancasına bazen enteresan canlılar da takılabiliyor. Samsun Olta Avcıları adlı sosyal medya grubunda yakaladıkları ve gözlemledikleri balıkları paylaşan balık sevdalıları son olarak oltalarına takılan köpekbalığının görüntüsünü paylaştılar.

 

Samsun'da olta balıkçılar, misinanın ucuna gelen 50 santimetrelik canlıyı görünce ne yapacağını şaşırdı. Tek bir çözüm vardı onu yaptılar - Resim : 1

YAKALADIKLARI KÖPEKBALIĞINI SERBEST BIRAKTILAR

Balıkçılar son olarak Atakum Körfez Marina açıklarında oltalarına takılan camgöz köpekbalığının görüntüsünü paylaştılar. 50 santim uzunluğundaki köpekbalığını takıldığı oltadan kurtaran balıkçılar ardından da balığı tekrar Karadeniz’e serbest bıraktılar.
Köpekbalığının görüntüsünün paylaşıldığı grupta ayrıca balık avlayan su samuru, yunus, kırlangıç, mavi yengeç ve mürekkep balığı gibi Karadeniz’de çok az rastlanılan canlıların Samsun’daki görüntüleri paylaşılıyor.

CAMGÖZ KÖPEKBALIĞI

Karadeniz’de görülen camgöz köpekbalıkları 2 metre uzunluğuna kadar büyüyebiliyor. İnsanlara saldırmadığı bilinen balığın diplerde gezen kırlangıç balıklarıyla beslendiği ifade edilirken, balıkçıların oltalarına ise nadiren takılabiliyor.

 

Samsun'da olta balıkçılar, misinanın ucuna gelen 50 santimetrelik canlıyı görünce ne yapacağını şaşırdı. Tek bir çözüm vardı onu yaptılar - Resim : 2