Bakan Kacır duyurdu: Önümüzdeki günlerde TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldığı bir yayında "Derin uzay çalışmalarına hazırlanıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A'yı da uzaya göndereceğiz. Haberleşme uydularını geliştirebilen 10 ülkeden biri olacağız" dedi.

Bakan Kacır duyurdu: Önümüzdeki günlerde TÜRKSAT 6A'yı  uzaya göndereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de yaptığı açıklamalarda önemli bilgiler paylaştı. Bakan Kacır, Türkiye'nin en öncelikli programlarından birinin Milli Uzay Programı olduğunu belirterek "Bizim sürdürdüğümüz en önemli programlardan biri Milli Uzay Programı'mız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği üzere "İlk İnsanlı Uzay Misyonu" da bunlardan biri." dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TÜRKSAT 6A'YI DA UZAYA GÖNDERECEĞİZ"
Bakan, "Derin Uzay Çalışmalarına Hazırlanıyoruz" başlığı altında gençlerin ve çocukların hafızasına kazınacak bir olay olacağını umduklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini duyuran Bakan Kacır, bu sayede Türkiye'nin haberleşme uydularını geliştirebilen seçkin 10 ülkeden biri olacaklarını vurguladı.