Ünlü simit fabrikasında yangın! Tahliye edildi

Sancaktepe İbni Sina Caddesi üzerinde simit fabrikasında yangın çıktı. İşçileri tahliye edildiği yangın kısa sürede söndürüldü. Yangınla ilgili Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Kavukçu açıklama yaparak, “Çok şükür bir can kaybımız ve yaralımız yoktur. Gerekli tedbirler hızlıca alınıcaktır' dedi.

Ünlü simit fabrikasında yangın! Tahliye edildi

Sancaktepe İbni Sina Caddesi üzerinde "simit fabrikası"nın imalathane bölümünde işçilerin dinlendiği alanda yangın çıktı. İtfaiye ekipler yangını ambalaj bölümüne sıçramadan söndürdü. 

Eyüpsultan Mahallesi İbni Sina Caddesi'nde 11.30 sıralarında simit ve unlu mamüller üreten 3 katlı fabrikanın giriş katında bulunan imalathanede işçilerin dinlendiği alanda yangın çıktı. İşçilerin haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. 

Ünlü simit fabrikasında yangın! Tahliye edildi - Resim : 1

İtfaiye ekipleri yaklaşık bir saatlik yoğun çabanın ardından yangını ambalaj bölümüne sıçramadan söndürdü. Sağlık ekipleri de fabrikada bulunan ve dumandan etkilenen bazı işçilere ambulansta oksijen takviyesi yaptı. Polis ekipleri de fabrikanın etrafında güvenlik önlemi aldı. 

Ünlü simit fabrikasında yangın! Tahliye edildi - Resim : 2

Yangın tüpleriyle müdahale ettik ama söndüremedik 

Simit imalathanesinde çalışan Sıdık Ateş 'İçeride çalışıyorduk. Arkadaş yangın var diye seslendi. Hemen yangın tüpleriyle müdahale etmeye çalıştık ama söndüremedik. İçeride yoğun duman vardı. Bir tane kadın dumandan etkilendi ama dışarıda bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Durumu iyiydi.' dedi. Bir işçi de 'Yirmi dakikadır içeriden dumanlar çıkıyor. Ne olduğunu bizler de anlamadık." diye konuştu.

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Kavukçu'dan açıklama

Sancaktepe'de faaliyet gösteren üretim fabrikamızda 06.02.2022 tarihinde saat 12:00 sıralarında teknik bir arıza nedeniyle yangın meydana gelmiş olup, yangın itfaiye yetkililerince kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdullah Kavukcu yangın ile ilgili ilk açıklamasında “Çok şükür bir can kaybımız ve yaralımız yoktur. Gerekli tedbirler hızlıca alınarak tehlikenin önüne geçilmiştir.’’ şeklinde acıklamada bulundu.

Simit Sarayı Fabrika Genel Müdürü Sayın Caner Bayıralan yangın ile ilgili şu açıklamada bulundu;

"Elektrik panosunda mayalandırma paneline sıçrayan kıvılcım sonucu yangın meydana gelmiştir. Hızlıca itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmış olup yangını kontrol altına almıştır. Bina tüm yönerge kurallarına uygun bir şekilde boşaltılmıştır. Üretim ve tedarik sürecinde herhangi bir aksaklık yasanmayacaktır. Hepimize geçmiş olsun'' diye belirtmiştir.

Bölgede gerekli ölçümler yapılmış olup, çevreye ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir maddeye rastlanmamıştır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ünlü simit fabrikasında yangın! Tahliye edildi - Resim : 3