Şanlıurfa'da aşiretler birbirine girdi! Asker sokağa indi esnaf kepenk kapattı

Şanlıurfa'da 2 aşiret üyeleri arasında çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü. 3'ü polis 14 yaralının olduğu kavgayı ayırmak için askerler müdahale etti. Çıkan kavga 4 saat sonra kontrol altına alındı.

Akçakale'nin iki büyük aşireti Sarmudi ile Hubeti aşiretleri arasında uzun zamandır devam eden arazi anlaşmazlığı, tarafların dün ilçe merkezinde karşılaşması üzerine gerginliğe dönüştü. Ortalığın savaş alanına döndüğü, 200 kişinin birbirine taş, sopa ve bıçaklarla saldırdığı kavgada 3 polis memuru ile 11 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Şanlıurfa'da aşiretler birbirine girdi! Asker sokağa indi esnaf kepenk kapattı - Resim : 1

Asker sokağa indi
Bugün yeniden toplanan taraflar, çarşıda karşılaştı. Kavga etmeye başlayan tarafları ayırmak için bölgeye çok sayıda zırhlı araç, polis ekibi ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polisler, kavga eden taraflara müdahale ederek ayırmaya çalıştı. Gerginliğin daha da büyümesi üzerine ilçe merkezine askeri kuvvetler sevk edilerek polislere destek vermeleri sağlandı. 

 

Şanlıurfa'da aşiretler birbirine girdi! Asker sokağa indi esnaf kepenk kapattı - Resim : 2
Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Zaman zaman arbedenin yaşandığı olayda, kalabalığın dağılması için biber gazı kullanıldı. Olaylardan dolayı bölgedeki esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Güvenlik güçlerinin güçlükle kontrol altına aldığı olaylara karıştığı saptanan 9 kişi ise gözaltına alındı. İlçede polisin her iki aşiret üyelerinin de yaşadığı mahallelerde aldığı güvenlik önlemleri devam ediyor.