Şanlıurfa'da kazalara dikkat çekmek için kefen giyip eylem yaptılar

Şanlıurfa’da ölüm sonuçlu trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla bir grup vatandaş, kefen giyerek kazaların yaşandığı karayolunda eylem yaptı.

Şanlıurfa'da kazalara dikkat çekmek için kefen giyip eylem yaptılar

Şanlıurfa’da siyasi bir partinin yöneticileri ile vatandaşlar, kazalara dikkat çekmek amacıyla ilginç bir eylem yaptı.

Ellerinde döviz ve üzerlerinde kefen olan olan eylemciler,Suruç -Şanlıurfa karayolunda yaklaşık 10 kilometre boyunca yürüdü.

 Eylemin ardından bir açıklama yapan siyasi parti yöneticisi Emin Özaslan, "Bugün Şanlıurfa- Suruç- Birecik kara yoluna geldik. Burası D-400 karayolu, tarihi İpek Yolu. Bu yolda her gün kazalar oluyor. Bu kazaların büyük bir kısmı, ölümle ya da ciddi sakatlanmalarla sonuçlanıyor. Urfalı, Suruçlu ve Birecikli kardeşlerimiz çok ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Defalarca bu konuyu dile getirmelerine ve bizim de bu konuyu gündeme getirmemize rağmen yetkililerden bir açıklama yada bir adım atma göremiyoruz.

Biz bu kefenlerle yola çıktık çünkü bizim halkımız her gün bu yola çıkarken, sabah evden yola çıkarken üzerine kefenini giyerek yola çıkıyor. O kadar ciddi kazalar oluyor ki sabah evden çıkanın akşam eve dönüp dönemeyeceği meçhuldür” diyerek yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.