Zehrini sağıp paraya para demiyor! Fiyatı duyan kulaklarına inanamadı!

Şanlıurfa’da Metin Örenler isimli bir kişi, akrep çiftliği kurdu. Örenler, kurduğu çiftlikte çok değerli olduğu belirtilen akrep zehrini sağıp litresini 10 milyon dolara satıyor. Akrep zehri, ilaç ve savunma sanayisinde kullanılıyor.

Zehrini sağıp paraya para demiyor! Fiyatı duyan kulaklarına inanamadı!

Türkiye’de akrep yetiştiriciliği belgesine sahip Metin Örenler, Şanlıurfa’da akrep çiftliği kurdu. Örenler, Şanlıurfa’da akrep ile yılan sokmalarına karşı etkili olan 'Androctonus Crassicauda' cinsi akrepleri yetiştirip, sağımını yapıyor.

Zehrini sağıp paraya para demiyor! Fiyatı duyan kulaklarına inanamadı! - Resim : 1

İçeride 15 bin akrep bulunuyor

Türkiye’de bugüne kadar akrep zehrinin anti panzehir olarak kullanıldığını, kendilerinin de ilaç sektöründe kullanılmak üzere çalışma yürüttüklerini dile getiren Örenler, bakanlıklardan aldıkları izinlerle 50 bin akrebin yetiştirileceği kapasiteye sahip tesis kurduklarını dile getirdi. Doğadan topladıkları akreplerin çoğalmalarını sağladıklarını ve şu an tesiste 15 bin akreplerinin bulunduğunu dile getiren Örenler, gelecek yıl 30 bin akrep sayısına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Zehrini sağıp paraya para demiyor! Fiyatı duyan kulaklarına inanamadı! - Resim : 2

Litresi tam 10 milyon dolar

Metin Örenler, akreplerden elde ettiği zehrin litresinin 10 milyon dolar olduğunu ve dünyadaki en pahalı sıvılar arasında yer aldığını vurgulayarak, "Siyah akrep olarak bilinen 'Androctonus Crassicauda' cinsi akreplerden zehir elde ediyoruz. Siyah akrep Şanlıurfa’ya özgü bir akrep türü. Bu çalışmaya 2000 yılında başladık. Öncelikle yasal izin süreci vardı. İzinleri almamız yaklaşık 1 yıl sürdü. Ondan sonra doğadan 100 tane kadar anaç bireyleri temin ettik. Akreplerin çoğalmasını sağladık. Akrepler şu anda sağma evresine girerler. Son birkaç aydır sağıma başladık" diye konuştu.

Zehrini sağıp paraya para demiyor! Fiyatı duyan kulaklarına inanamadı! - Resim : 3

Zehrini sağıp paraya para demiyor! Fiyatı duyan kulaklarına inanamadı! - Resim : 4