Şantiyede işe başlayan 17 yaşındaki genç, kafasına demir düşmesi sebebiyle yaşamını yitirdi

Şehir dışından çalışmak için İstanbul'a gelen 15-7 yaşındaki Yiğit Zamanis, işe girdiği şantiyede kafasına demir düşmesi sebebiyle can verdi.

Şantiyede işe başlayan 17 yaşındaki genç, kafasına demir düşmesi sebebiyle yaşamını yitirdi

Olay, Güngören'in Tozkoparan Mahllesi'ndeki bir inşaat şantiyesinde saat 17.00 sularında gerçekleşti. Şehir dışından İstanbul'a çalışmak için gelen 17 yaşındaki Yiğit Zamanis, şantiyedeki ilk iş gününde bir vinçten kafasına malzeme düşmesi sebebiyle vefat etti.

Şantiyedeki işçilerin ihbarı üzerine olay yerine ğolis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekiplerinin şantiye alanında uyguladığı ilk müdhalenin ardından hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis, olay ile ilgili soruşturma başlattı.

BÖYLE KAZALARIN GİZLİ KALMAMASINI İSTİYORUZ

Muhammed Haluk Çavuşoğlu, yaşanan olayı,"Olay yaşandıktan sonra parkta oturan arkadaşlarımız bize haber verdiler. Vefat eden arkadaşımızı, olay yerine gelmemizden birkaç dakika önce ambulansla götürmüşlerdi. Buradaki çalışanlardan aldığımız bilgiler üzerine, 16 - 17 yaşlarında bir kardeşimiz burada çalıştığı esnada oluyor. Bugün de burada çok rüzgar vardı. Çalışma arkadaşları da "Rüzgarlı alanda vinçleri kaldırmayalımö demişler. Sorumlusu kimse çalışabileceğini söylüyor. Vinç kaldırıldıktan sonra üzerine demir ya da tahta düşüyor ve vefat ediyor. İş güvenliği uzmanına durumu sorduk. Bize ismini bilmediklerini söylediler. İsmini bilmediğiniz insanı nasıl çalıştırıyorsunuz? Henüz bugün işe başladığı söylendi. Neticesinde burada bir ihmalin olduğu ortadadır. Bunun gerçekten araştırılmasını ve bu tarz olayların son bulmasını diliyoruz. Vefat eden kardeşimize de Allahtan rahmet diliyoruz. Bu tarz şeylerin gizlenmemesini istiyoruz. Arkadaşları ağlıyordu. Bir tanesi burada çalışmak istemediğini söylemişti. Muhtemelen maddi durumu kötüydü. Ailesinin de henüz haberi yok. Muhtemelen karakoldan haber verecekler" şeklinde anlattı.