Karı-kocaya 6 yıl hapis cezası!

Güzel bir tatil için deniz kıyısını tercih eden çift, durumdan haberleri olmadığını söylese de 6 yıllık hapsi cezasıyla karşı karşıya kaldı. İşte İtalya'nın Sardunya adasındaki Chia plajında yaşanan 'kum' hırsızlığı...

Karı-kocaya 6 yıl hapis cezası!

Fransız çift tatilini geçirmek için İtalya'nın Sardunya adasını tercih etti. Chia kentindeki eşsiz güzellikteki plajlara hayran kalan adı açıklanmayan ikili tatil dönüşünde yanlarına plajlardan aldıkları 14 plastik şişe içerisinde kum götürmeye çalışırken yakalandı.

Yaklaşık 40 kilo plaj kumuyla yakalanan Fransız çift hırsızlıkla suçlanıyor ve 6 yıl hapisleri isteniyor. Çift, Chia plajından pet şişelere doldurdukları kumları hatıra olarak yanlarında götürmek istediklerini ve suç işlediklerini bilmediklerini söyledi. Polis ise, plajlarda farklı dillerde uyarılar yer aldığını belirtti.

Çift, Porto Torres limanından Fransa'nın Toulon kentine giden bir arabalı vapura binmek üzereyken yapılan bir kontrol sırasında yakalandı. Polis, Fransız çifte ait SUV’un bagajındaki sahilden alınan 14 plastik şişeye sıkıştırıldığını keşfetti.

2017'de çıkarılan bir yasayla plajlardaki kum, çakıl ve deniz kabukları kamu malı kapsamına alınmıştı. Yasada bu suç için 3,000 Euro'ya para ve bir ile altı yıl arasında hapis cezası öngörülüyor.

Sardunya'nın dünyaca ünlü beyaz kumları kamu malı olarak kabul ediliyor ve çıkartılması tamamen yasak. Adada yaşayan insanlar da gelen turistlerin kendilerine ait değerleri götürmesinden şikayetçi.

Fransız çiftin 'çaldığı' kumlar böyle sergilendi
Fransız çiftin 'çaldığı' kumlar böyle sergilendi

Facebook'ta bir grup memuru tarafından açılan "Soyulan ve yağmalanan Sardinya" adlı hesapta kum hırsızlıklarıyla ilgili haberler paylaşılıyor. Sayfanın bir yöneticisi, "Son yirmi yıl içinde onlarca ton malzeme ele geçirdik. Bunları yaz sezonu sonunda götürüp yerlerine koyuyoruz" diye konuştu.

İtalyan hava ve deniz limanlarında küçük miktarlarda olsa bile plaj kumlarına el konuluyor.