''Sarı Çile'' bitmek bilmiyor! Taksimetreyi açmadı, yolculardan 3 bin 500 lira istedi

İstanbul'da yaşayan vatandaşların ve turistlerin ''sarı kabusu'' bitmek bilmiyor. İstanbul taksicileri ile ilgili haberlere her gün yenisi ekleniyor. Bu kez de, gideceği mesafe, 600 lira tutacağı halde, taksimetreyi açmayan taksici, turist yolcudan 3 bin 500 lira isterken yakayı ele verdi.

''Sarı Çile'' bitmek bilmiyor! Taksimetreyi açmadı, yolculardan 3 bin 500 lira istedi

İstanbullunun korkulu rüyası ticari taksilere yönelik denetimler sürüyor. Her gün bir kaosla anılan taksi şoförleri, polis ekiplerinin uygulamalarına takılmaya devam ediyor.

Bir yeni olayın adresi İstanbul'un Bakırköy ilçesi oldu. Mısırlı olduğu öğrenilen turistler, Halkalı'da bulunan bir alışveriş merkezinin önünden Bakırköy'e taksi ile gittikten sonra aynı taksi ile Taksim'e geldi. Yolculukta taksi şoförü taksimetreyi açmadı ve normalde 600 lira tutması gerekirken, kendilerinden 3 bin 500 lira tutarında bir ücret talep etti.

Turistler taksi ücretinin çok yüksek olduğunu belirterek, bu ücreti ödemek istemediğini söyleyince taksi şoförüyle tartışma yaşadı. Polis olaya müdahale etti. Yolun ücretini hesaplayan polis ekipleri, 3 bin 500 lira değil 600 lira tutması gerektiğini söyledi.

''Sarı Çile'' bitmek bilmiyor! Taksimetreyi açmadı, yolculardan 3 bin 500 lira istedi - Resim : 1

Mısırlı turistler taksiciden şikayetçi olmadı ve taksiciye 900 lira taksi ücreti ödedi.

Turistlere çevirmen yardımıyla durumu anlatan polis ekipleri, taksiciye 4 bin 64 lira ceza yazıp, aracını bağladılar.