Sarıyer'de panik anları! Lüks aracın altındaki siyah kutu...

Sarıyer'de, bir iş adamının genel bakım için oto sanayiye getirdiği lüks aracının altında bulunan kutu, bomba paniğine neden oldu. Fünyeyle patlatılan kutudan takip cihazı çıktı.

Olay, Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi 39. Sokak'ta 14.00 sıralarında meydana geldi. İsmini vermek istemeyen bir iş adamı, lüks aracının genel bakımını yaptırmak için oto sanayiye geldi. Oto servisi çalışanı, alt bölümü kontrol etmek için asansörle kaldırdığı sırada, otomobilin arka salıncağına iple bağlanmış siyah bir kutu fark etti.

Servis çalışanın uyarısıyla kutuyu gören otomobilin sahibi bomba olabileceği ihtimaliyle polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak bomba imha uzmanı polisi bekledi.

Siyah kutudan takip cihazı çıktı

Bomba imha uzmanı polis, özel kıyafetini giyerek otomobilin altındaki kutuyu kontrol etti. Bomba imha uzmanı polis, kutuyu otomobilin salıncağından çıkardıktan sonra sokak üzerinde fünyeyle patlattı. Patlamanın ardından yapılan incelemede kutunun içinde takip cihazı olduğu tespit edildi.

Otomobilin bakımı için getirilen servisin yanındaki bir başka serviste çalışan İmdat Mankırcı, "Komşumuz arabayı lifte kaldırdığında, arabanın salıncak kısmında bir kutu buluyorlar. Önce aracın sahibine bilgi veriyorlar. O da 'dokunmayın, polise haber verelim' diyor. Ardından polisi arıyorlar. Polis ekipleri gelince bizi uzaklaştırdılar. Ne çıktığından haberimiz yok henüz" ifadelerini kullandı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, takip cihazının iş adamının husumetli olduğu kişi ya da kişilerce aracın altına konulmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.