Sarıyer'deki kilise saldırısında yeni gelişme! O terörist yurda böyle girmiş

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen saldırının detayları ortaya çıktı. Polonya plakalı aracı Türkiye'ye getiren teröristin yurda giriş ve çıkış görüntülerine ulaşıldı.

Sarıyer'deki kilise saldırısında yeni gelişme! O terörist yurda böyle girmiş

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne 28 Ocak'ta DEAŞ üyeleri Tacikistan vatandaşı Amirjon Kholikov ve Rusya uyruklu David Tanduev'in tarafından düzenlenen ve bir kişinin katledildiği saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı.

İşte Sarıyer’deki kilise saldırısı talimatını veren teröristin fotoğrafı! Aracı Türkiye’ye böyle girmiş

(İşte kilise saldırısında talimatı veren terörist)

 

SABAH, İstanbul Sarıyer'deki "İtalyan Kilisesi" olarak da bilinen Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıda kullanılan Polonya plakalı aracı Türkiye'ye getiren teröristin yurda giriş ve çıkış görüntülerine ulaştı.

Abdullo Buriev isimli şüphelinin eylemde kullanılan aracı yurt dışından 27 Kasım 2022 tarihinde Edirne Hamzabeyli sınır kapısından soktuğu ana ilişkin kamera kayıtları soruşturma dosyasına eklendi. Buriev'in sadece 2 gün sonra İstanbul Havalimanı'ndan Rusya'ya çıkış yapmadan önce çekilen fotoğrafı da eklenen belgeler arasında yer aldı.

İşte Sarıyer’deki kilise saldırısı talimatını veren teröristin fotoğrafı! Aracı Türkiye’ye böyle girmiş

EYLEM TALİMATINI VEREN KHAMİRZAEV'İN FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilere eylem talimatını verdiği saptanan "Andrei Guzun" isimli pasaportuyla yakalanan ve Türkiye'de bulunan DEAŞ sorumlularından olan ve Türkiye'de eylem yapmak için kendisine bağlı unsurlara izin verdiği" şeklinde istihbarat notu olan "Adam Abu-Darrar Al-Shishani" kod Adam Khamirzaev'in fotoğrafı ortaya çıktı.

TELEFON ŞİFRESİ KIRILDI

Saldırganlardan Amirjon Kholikov'un cep telefonu şifresi emniyet tarafından kırıldı. Cep telefonunda Kholiqov'un saldırıda kullandığı Polonya plakalı aracın yanı sıra, DEAŞ'tan işlem görmüş Jovid Hikmatov isimli şahsa ait pasaport ve soruşturmada gözaltına alınan İbrahim S.'ye gönderilen bir banka dekontuna rastlandı.

İşte Sarıyer'deki kilise saldırısı talimatını veren teröristin fotoğrafı! Aracı Türkiye'ye böyle girmiş

YAZIŞMALARI DEŞİFRE OLDU

Telefonda ayrıca maskeli şahısların fotoğraflarına da rastlanırken, whatsapp konuşmalarında "Cihad"a gideceğini beyan ettiğine ilişkin yazışmalar bulundu.

Kholikov'un karşısındaki yabancı numaralı bir kişiyle yaptığı yazışmada, "Sen salaksın ben sana Cihad'a gideceğimi söylüyorum senin diyecek bir şeyin veya düşüneceğin bir şeyin yok mu?" dediği belirlendi.

Şüphelinin galerisinde ayrıca " Ey İslam'ın düşmanları intikam vakti geldi" ve "Ey Yahudiler ve Hristiyanlar, Allah'ın düşmanları biz sizi hep öldüreceğiz ve hepinizi esir alacağız" şeklinde Rusça görsellere de rastlandı.

"GÖZLERİM KAPALIYDI"

Kilisenin Baş Pederi Anton Bulai'nin de ifadesi ortaya çıktı. Romanya uyruklu Bulai, ayini gözleri kapalı bir şekilde yönettiği sırada yüksek bir ses duyduğunu ancak bir şeyin yere düştüğünü düşünerek gözlerini açıp bakmadığını söyledi.