Sarp kayalıklarda, vahşi doğada görülen yaban keçileri bu kez kaçamadan görüntülendi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde doğaya yürüyüşe çıkan bir vatandaş tarafından sürü halinde gezen bir grup yaban keçisi görüntülendi. Cep telefonu kamerası ile görüntülenen yaban keçileri, vahşi yaşamda soyu tükenme tehlikesi büyük olan türlerin sıralandığı Neredeyse tehdit altında kategorisinde bulunuyor. Bölgede yaşadıkları bilinen anacak çok sık görülmeyen yaban keçileri son zamanlarda insanlara görünmekten çekinmiyor.

Sarp kayalıklarda, vahşi doğada görülen yaban keçileri bu kez kaçamadan görüntülendi

Sivas’ın Suşehri ilçesinde  görüntülenen yaban keçileri son zamanlarda insanlara görünmekten pek çekinmiyor. Sarp kayalıklarda ve dağlık arazilerde yaşadıkları bilinen dağ keçileri yerleşim yerlerinden hayli uzakta yaşam sürmekte. 

SON ZAMANLARDA İNSANLARA YAKLAŞMAKTAN ÇEKİNMİYORLAR

dağların cambazları olarak da bilinen yaban keçileri  bölgede doğa yürüyüşü yapan bir vatandaş tarafından görüntülendi. Doğada insanlara nadir olarak görülen dağ keçilerinin popülasyonu artıyor. Genelde kayalık, sarp yamaçlarda yaşam süren dağ keçileri son zamanlarda insanlara yakın noktalarda görülmeye başlandı.

Sivas’ın Suşehri ilçesi Geminbeli Geçidinde görülen dağ keçileri diğer adıyla yaban keçileri vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı. Sarp kayalıklarda rahat hareket edebilmeleri nedeniyle dağların cambazı olarak da bilinen dağ keçileri bir süre sonra gözden kayboldu.

 

Sarp kayalıklarda, vahşi doğada görülen yaban keçileri bu kez kaçamadan görüntülendi - Resim : 1