Şaşkınlık yaratan görüntüler: Keçi çetesi, sokakları ele geçirip isyan çıkardı! Vatandaşların hayatı zindana döndü

Galler’in denize kıyısı olan Llandudno'da, çete olarak sokaklara çıkan Büyük Orme Keçileri, halkın hayatını zindana çevirdi. Yaşananların ardından Conwy Belediyesi tarafından hazırlanan raporda keçilerin vurulması tavsiye edildi.

Şaşkınlık yaratan görüntüler: Keçi çetesi, sokakları ele geçirip isyan çıkardı! Vatandaşların hayatı zindana döndü

Galler’in denize kıyısı olan kasabalarından olan Llandudno'da her şey yolundaydı. Ancak uzun boynuzlu dolaşan Büyük Orme Keçileri çete olarak sokaklara inince halk hayatının en zor günlerini yaşamaya başladı.

Keçiler yerel bir otele girdi, yemek yeme umuduyla akşam yemeği saatinde bir bakım evinin önüne kadar geldiler. Conwy Belediyesi, dişlerini geçirebildikleri her türlü bitki örtüsünü yiyen 200 kişilik keçi çetesinden vatandaşların korunmasının kendi sorumluluğu olduğuna ilişkin karar verdi. Belediyenin konseyi tarafından hazırlanan raporda North Wales Live'a keçiler için çeşitli seçenekler değerlendiriliyor.

Şaşkınlık yaratan görüntüler: Keçi çetesi, sokakları ele geçirip isyan çıkardı! Vatandaşların hayatı zindana döndü - Resim : 1

KEÇİLERİN VURULMASI TAVSİYE EDİLDİ

Raporda, "Yabani keçi popülâsyonunun, tek tek hayvanları vurarak, hasta, yaralı veya çok yaşlı olanları hedef alarak kontrol altına alınması tavsiye ediliyor" denildi. Bu tavsiye çeşitli taraflarca desteklendi, ancak "Bodlondeb'de (doğa koruma alanı) büyük bir halk gösterisinin ardından” karar konseyde bozuldu.

Son zamanlarda, bölge sakinleri konseyi hayvanların gezinme yollarını kontrol altına almanın bir yolunu bulmaya çağırdılar, ancak toprak sahiplerine kendilerini ve evlerini korumanın kendi sorumlulukları olduğu söylendi.

Şaşkınlık yaratan görüntüler: Keçi çetesi, sokakları ele geçirip isyan çıkardı! Vatandaşların hayatı zindana döndü - Resim : 2

SOKAKLARDA ÇILGINCA KOŞUYORLAR

Keşmir keçilerinin bahçe çitlerini yediği, çiçekleri çiğnediği, sokaklarda çılgınca koştuğu ve hatta süpermarket otoparklarında kavga ettiğine yönelik iddialar ise dikkat çekiyor.

KORONAVİRÜS’TEN SONRA ÜNLENDİLER

Öte yandan keçiler, kasabada ve çevresindeki dağlarda 100 yılı aşkın bir süredir dolaşıyorlar, ancak 2020'de koronavirüs kısıtlamasıyla boşalan sokakları ele geçirerek yeniden ün kazandılar. 200'den fazla keçi, sokaklarda dolaşmak için düzenli olarak Great Orme burnundan ayrılıyor.