Sayıyı okurken sıkı durun! 550 çocuğun babası olan adam durmak bilmiyor: “Korkarım rekor kırmak istiyor ve bugün şimdiden 1000 çocuğu var”

Bir sperm donörü olan Hollandalı müzisyen Jonathan Jacob Meijer, mahkeme tarafından sperm vermesi yasaklanmasına karşın kliniklere sperm bağışlamaya devam ediyor. Dünyada en az 13 ülkede 550 çocuğun babası olan Meijer hakkında çarpıcı bir yorum yapan Donorkind Vakfı Başkanı Ties van der Meer, “Korkarım rekor kırmak istiyor ve bugün şimdiden 1000 çocuğu var” dedi.

Sayıyı okurken sıkı durun! 550 çocuğun babası olan adam durmak bilmiyor: “Korkarım rekor kırmak istiyor ve bugün şimdiden 1000 çocuğu var”

Tüm dünya onu bağışladığı sperm donörleri ile tanıdı. Hollandalı müzisyen Jonathan Jacob Meijer’in dünyanın her yerinde çocukları olduğuna inanılıyor. En az 80 kişinin Almanya'da, 35 kişinin Belçika'da, 4 kişinin Arjantin'de, 2 kişinin Avustralya'da ve 375 kişinin de Hollanda'da yaşadığı düşünülüyor.

Lahey'deki bir hukuk mahkemesi, Meijer'in artık spermlerini bağışlamasına izin verilmediğine karar verdi. Meijer mahkeme kararına göre tekrar sperm bağışlarsa Tekrar yaparsa, 85 bin pound para cezasına çarptırılacak. Ancak Meijer buna karşın spermlerini kliniklere bağışlamaya devam etti.

550 ÇOCUĞUN BABASI

Donorkind Vakfı Başkanı Ties van der Meer yaptığı açıklamada, Meijer'in dünya çapında en az 13 klinik aracılığıyla en az 550 çocuğun babası olduğunu söyledi. Van der Meer ayrıca, hamile kalmak isteyen insanlara yaklaşmak için bireysel bağış web sitelerini ve sosyal medyayı kullandığının da bilindiğini sözlerine ekledi.

Van der Meer, "Bu adama karşı harekete geçiyoruz çünkü ulusal hükümet hiçbir şey yapmıyor" dedi. Meer, "İnternet aracılığıyla küresel bir erişime sahip ve büyük uluslararası sperm bankalarıyla iş yapıyor” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIN ANNELERİ GRUP KURDU

Meijer'e benzeyen çocukları doğuran çok sayıda kadın, kısmen çocuklarının ilişki kurmasını önleme umuduyla çevrimiçi destek grubu kurdu. 150'den fazla anne, 'Donorkind 102 JJM' adlı bir Facebook destek grubuna katıldı.

“KORKARIM REKOR KIRMAK İSTİYOR”

Bir sperm donörü olarak 18 çocuğun hamile kalmasına yardım eden Van der Meer, Alman medyasına şunları söyledi:

“Meijer'in yaptığı sorumsuzluktur. Karara göre 550 çocuğu var. Korkarım rekor kırmak istiyor ve bugün şimdiden 1000 çocuğu var."

ÖRNEKLERİ PARA KARŞILIĞINDA SATMIŞ

Suçlamaya yanıt veren Meijer, artık spermini yalnızca kendisinden zaten çocuğu olan ve bir tane daha isteyen kadınlara sunduğunu söylüyor.

Bu ayın başlarında Hollandalı bir kadının hamile kalmasına yardım ettiğini ve bu hafta bazı çocuklarının annelerini ziyaret etmek için Sırbistan ve İtalya'ya uçacağını söyleyen Meijer, bağışlarını ücretsiz olarak yaptığını söylemesine rağmen, Cryos Sperm Bankası Meijer'in sperm örneklerini her biri yaklaşık 1.100 sterline sattı.

“BAZEN HEDİYE OLARAK 64 STERLİN, BİR UÇAK BİLETİ VEYA BİR KAMERA ALIYORUM”

Meijer, Alman medyasına yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey istemiyorum ama bazen hediye olarak 64 sterlin, bir uçak bileti veya bir kamera alıyorum” dedi.

“BİR AİLE KURMAK İSTİYORUM”

Ayrıca gazetecilere bir gün kendi ailesini kurmak istediğini söyleyen Meijer, “Bir aile kurmak istiyorum, beş çocuk sahibi olmayı hayal ediyorum” şeklinde konuştu.

Neden bu kadar çok çocuk istediği sorulduğunda Meijer, "Hayatımda anlamlı bir şeyler yapmak istiyorum" yanıtını verdi.