Sebze ve meyvede fahiş fiyat artışı! Halde ayrı markette ayrı fiyat

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış son 6 yılın zirvesinde. Peki, tarladan markete fiyatlar neden değişiyor? Muz serasında 5 lira olan fiyatlar, manavda neden 16 lira? tv100 muhabirleri canlı yayında aradaki uçurumun nedenlerini aktardı.

Son dönemin en önemli gündem başlıklarından biri olan sebze ve meyvelerdeki artış vatandaşı kara kara düşündürüyor. Peki, tarladan markete makas neden açıldı? Fiyatlar, halde ayrı markette neden ayrı? tv100 muhabiri Burak Ersemiz Antalya'daki bir seraya gitti, meyve ve sebzenin ne kadara satıldığını aktardı. Fiyatların İstanbul'a katlanarak nasıl geldiğine canlı yayında şahitlik etti.

tv100 muhabirleri Burak Ersemiz ve Gülay Alaca, son dönemde vatandaşın ve hükümetin öncelikli gündem maddelerinden olan fahiş fiyatlarla ilgili olarak "halde ayrı, markette ayrı" olan sebze ve meyvelerdeki fiyat farklarını Antalya- İstanbul hattında canlı yayında karşılaştırdı, artışın sebeplerini aktardı.

Üretcinin çok az kar elde ettiğini söyleyen tv100 muhabiri Burak Ersemiz, büyük kentlere ulaşan etiketlerin ithal muz adı altında satılan hileyle 5 liralık ürünün 20-25 liraya dönüştüğüne dikkati çekti. Tedarik zincirindeki dalgalanmaya değinen Ersemiz, bunun yok edilmesi gerektiğini ve soğuk hava taşımaclığıyla direkt tüketiciye ulaşması gerektiğinin altını çizdi.