Seçil Erzan davasında 3. duruşma görüldü! "Canımla buradayım, para bende değil"

Aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu kişileri yüksek kar vaadiyle dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan davasında 3. duruşma görüldü. Seçil Erzan, mahkemede verdiği ifadesinde "Canımla buradayım. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız. İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim. Ben bir süre sonra daha fazla faiz isteyenlere para yetiştirmeye çalıştım. Sebebi benim çok özür dilerim ama bu para bende değil." dedi.

Seçil Erzan davasında 3. duruşma görüldü! "Canımla buradayım, para bende değil"

Yüksek kar vaadiyle aralarında ünlü ismlerin de bulunduğu futbolcuları dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan davasında 3. duruşma görüldü. 

Önceki duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, dinlenmemiş olan tanıkların dinleneceğini de dikkate alarak duruşmayı 15 Ocak Pazartesi tarihine ertelemişti. Mahkeme ayrıca, sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına hükmetmişti.

"EMRE BELÖZOĞLU'NUN PARASINI ALDIK VE 10 KİŞİ PAYLAŞTI"

Bugün 3. kez savunma yapan Seçil Erzan'ın ifadeleri şu şekilde...

"GPS kayıtlarına, HTS eşleşmelerine bakılsın. MASAK kayıtları incelesin. Ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım bu parayı, gerçek bu. Bir saat önce işten ayrılmış olsaydım, Selçuk İnan o parayı vermezdi bana.

Canımla buradayım. Ben arabanın bagajını açtığımda kapışılıyordu. Ama kim ne aldığını söylemezse biz gerçeği ortaya çıkaramayız. Emre Belözoğlu’nun parasını aldık ve 10 kişi paylaştı. Gerçek mağdurlar adına çok üzgünüm."

 "CANIMLA BURADAYIM""

Tanık öncesinde söz alan sanık Seçil Erzan, "GPS kayıtlarına, HTS eşleşmelerine bakılsın. MASAK kayıtları incelesin. Ben banka müdürü olmasam Selçuk İnan bana o parayı vermezdi. Ben kabul ediyorum ama yüksek faiz beklentisi de vardı bu da bir gerçek. Canımla buradayım. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız. İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim. Ben bir süre sonra daha fazla faiz isteyenlere para yetiştirmeye çalıştım. Sebebi benim çok özür dilerim ama bu para bende değil. Yardım edilmesini istiyorum, bunu devlet bulabilir" dedi.

Daha sonra müşteki Nuray Şengüler'e söz verildi. İfade veren Nuray Şengüler, 5 milyon lira ve 56 bin dolar Erzan'ın fondan bahsetmesi sonrasında banka içerisinde verdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi. Duruşma devam ediyor.

GÜVEN İLİŞKİSİNE DAYANARAK PARAYI TESLİM ETTİ, DAHA SONRA ERZAN’A ULAŞAMADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, aralarında Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Emre Çolak, Fernando Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı’nın da bulunduğu 18 kişi ’müşteki’ sıfatıyla yer alırken; Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can’un bulunduğu 7 kişi ise ’şüpheli’ sıfatıyla yer aldı.

Hazırlanan iddianamede, Denizbank’ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak çalışan şüpheli Seçil Erzan’ın, müştekilerden Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar parayı değerlendirmesi amacıyla elden aldığı, 3 Nisan’da 3 milyon olarak iade edeceğini bildirdiği, bunun karşılığında da müşteriye yazılı bir evrak verildiği ancak şube müdürüne ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı anlatıldı. Şüpheli Erzan’a ulaşamayınca durumun bankaya bildirildiğinin aktarıldığı iddianamede, banka tarafından araştırma yapılmaya ve Seçil Erzan’a ulaşılmaya çalışıldığı ancak ulaşılamadığı, bu nedenlerden dolayı Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturmaya başlandığı kaydedildi.

KİM NE KADAR PARA YATIRDI

İddianamede, müştekilerden Buse Terim Bahçekapılı’nın 190 bin Amerikan Doları verdiği, Emre Belözoğlu’nun bu fona para yatırması için bir kısmını Volkan Bahçekapılı ile göndermek suretiyle toplamda 4 milyon 292 bin doları şüpheli Erzan’a teslim ettiği, Fernando Muslera’nın 1 milyon 200 bin dolar teslim ettiği ancak şüpheli Erzan’ın bu paranın 700 binlik kısmını geri vererek 500 bin dolar dolandırdığı kaydedildi. Öte yandan şüpheli Erzan’ın Arda Turan’dan 13 milyon 900 bin dolar nakit elden para alıp sadece 6 milyon 400 bin doları fon getirisi olarak geri vermek suretiyle 7 milyon 500 bin dolandırdığı belirtildi. Şüphelinin Selçuk İnan’dan ise 3 milyon 685 bin dolar alıp bunun 2 milyon 150 binini fon getirisi olarak geri iade ederek toplamda 1 milyon 535 bin dolandırdığı kaydedildi.

ERZAN HAKKINDA İSTENEN CEZA 252 YILA YÜKSELDİ

18 müştekili iddianamede şüpheli Erzan’ın ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından toplamda 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Diğer 6 şüphelinin ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Daha sonra 3 mağdurun da eklenmesiyle müşteki sayısı 21’e yükselirken, Erzan hakkında istenen hapis cezası da 77 yıldan 252 yıla kadar yükseldi.

"TEK SEFERDE DEĞİL, PARÇA PARÇA ALDIM"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Semih Kaya, "2011 yılında Galatasaray A takımında oynamaya başladıktan sonra Florya'da özel bankacılık hesabım açıldı. 2023 Nisan ayına kadar da devam etti. Seçil Erzan, 2021 Nisan ayında fon adı altında bir yatırım hesabı olduğunu belirtti. Avantajlarından bahsetti, ciddi şekilde getiriler elde edildiğinden bahsetti. O dönemde özel bankacılık hesabımda 300 bin dolarlık kısmını bu yatırım konusuna dahil ettim. Bana aynı şekilde resmi bir belge sundu, üzerinde Denizbank kaşesi ve imzasının bulunduğu. Ben de o şekilde Florya'da kendisine teslim ettim. Benim aldığım miktar net olarak 3.5 milyon dolara yakın bir rakamdı. Tek seferde değil, parça parça aldım, aldığım parayı da yatırdım" diye konuştu.

ÇANTAYA GPS TAKTIRDIĞINI SÖYLEDİ

İçerisinden GPS cihazı çıkan çantaya ilişkin konuşan Kaya, "İçerisi boş olan çantayı Seçil Erzan bana teslim etti, ben de arka koltuğa koydum. Boş çantayı aldım çünkü bana kendisi 'sende kalsın' demişti. Mavi bir laptop çantasıydı. Arabamda bir şeyin ötmeye başladığını duydum, insan ister istemez çekiniyor. 17 Kasım'da Seçil'i aradım. O da bana, çantayı kendisine Atilla Baltaş'ın teslim ettiğini söyledi. Şikayette bulunacağımı söyledim. Sonra Baltaş ile konuştuk, yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Benim param sizde ne arıyor da dedi, ben de 'nerden bileyim' dedim. Bodrum'a gidip İstanbul'a döndüğüm gün GPS olayını akşamında fark ettim. Daha sonra Erzan'ın ofisinde, eşim de hatta yanımdaydı, Baltaş ile görüştük. Kendisi daha önce çantasının çalındığını, aynı şekilde döviz işlemleri yaptığını, bu yüzden çantaya GPS taktırdığını söyledi. Şikayet dilekçesini de gösterdi, ben de gördüm. Çantası çalındığı için şikayette bulunduğunu söyleyince ben de üzerinde durmadım. Hatta Erzan kendisini çok iyi saygılı tanıtmıştı. Kendisinin ona aşk beslediğini söylemişti" dedi.

SELÇUK İNAN'I FONA DAHİL ETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Selçuk İnan’ı kendisinin fona dahil ettiğine dair çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirten Kaya, mahkemede Seçil Erzan ile yaptığı bir yazışmayı da okudu. Yazışmada Seçil Erzan’ın, “Selçuk İnan’ı hoca söyledi” dediği kısmı okuyan Semih Kaya, Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmek için bankanın üst düzey yöneticilerinden olan Mehmet Aydoğdu ile arasında geçen bir maili mahkemede okudu. Semih Kaya, mailin ekran görüntüsünü gösterince, mahkeme başkanı görüntünün mahkemeye verilmesini istedi.

"Seçil Erzan'ın herhalde matematiğinde bir problem var çünkü kesinlikle fazla almadım"
Kendisine yaklaşıp 10 milyon dolar alacak vaat edildiğini söyleyen Kaya, "Artık her şeyin resmileşeceği söylendiği için para göndermeye devam ettim. Erzan tamamen beni banka çalışanı olarak yönlendirdiği için para gönderdim. Seçil Erzan ile aramızda bir husumet yoktu. Hatta nişanlısı sıfatında olan Candaş Gürol ile hep birlikte yemek de yemiştik. Seçil Erzan benim onu tehdit ettiğimi söyledi" dedi. Bu sırada mahkeme başkanı, Erzan'ın 'Semih benden fazla aldı' iddialarına ne diyeceğini sordu. Kaya ise, "Seçil Erzan'ın herhalde matematiğinde bir problem var çünkü kesinlikle fazla almadım. Kendisi tarafından sürekli bir kurgu planlanılıyor, cezaevindeyken benim taksitlerimi mi ödedi?" diye yanıtladı.

"SEN O PARA BURAYA GELECEK DEMEDİN Mİ?"

Duruşmada Seçil Erzan, Semih Kaya'ya soru sormak istedi. Erzan, "sen bana 'o para buraya gelecek' dedin mi demedin mi" diye soru yöneltince Kaya, "Ülkenin en büyük kulüplerinde, Çekya'nın en büyük kulüplerinde oynadım. Sözleşmelerine imza attığım bedeller görülürse benim böyle bir paraya ihtiyacım olmadığı anlaşılacaktır. Ben zaten o güce sahibim, Seçil Erzan kim ki bana ev alacak, benim ona ihtiyacım olacak?" ifadelerini kullandı.