Seçimde 'Behzat Ç.' sürprizi! Etimesgut’ta Erdal Beşikçioğlu kazandı

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde sanatçı Erdal Beşikçioğlu, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 55.39 ile seçimi kazandı.

Seçimde 'Behzat Ç.' sürprizi! Etimesgut’ta Erdal Beşikçioğlu kazandı

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Behzat Ç. rolüyle tanınan sanatçı Erdal Beşikçioğlu yüzde 55.39 ile seçimi kazandı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı Enver Demirel ise yüzde 33.68 oy aldı.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?
Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 tarihinde dünyaya geldi. Ankaralı olan Türk tiyatro sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı. İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında "William Guskill" ile yaratıcı drama üzerine atölye çalışmalarına katıldı.

1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı. 2015 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olmuştur. Pek çok dizi projesiyle adından söz ettiren Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç.'nin başrol oyuncusu olarak dikkatleri üzerine çekmişti.